Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:56 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 09:31

Οι Ελληνες δεν αγαπούν την Ελλάδα ...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

γράφει ή Νέλλα Συναδινού

Σημερινές ιστορίες ηρώων και μαρτύρων, που δεν τους αξίζει να ταφούν στη λήθη...

- Γιώργος Μπαλταδώρος, Αθάνατος! Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας και τα εδάφη που σπιθαμή στη σπιθαμή κατακτήσαμε με αίμα, χωρίς ποτέ να γίνει αποδεκτό από την αντίπερα όχθη. Ας συνετιστούμε με νηφαλιότητα από το γεγονός. Ας μη λησμονούμε το όνομά του.

- Δημήτρης Κουκλατζής και Άγγελος Μητραιτώδης, ζουν. Συνελήφθηκαν στον Έβρο και κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία με έωλες κατηγορίες. Συνήθως παρόμοια περιστατικά στη μεθόριο αποτελούν διαδικασία ολίγων ωρών. Ας συσπειρωθούμε με στόχο την ταχύτερη επάνοδό τους στην πατρίδα. Ας μη λησμονούμε τα ονόματά τους.

-Στην Ελλάδα μια πλειονότητα νιώθει ρομαντικά γενναιόψυχο να απεμπολεί ό,τι εθνικό και να κρατεί απαρεγκλίτως ίσες αποστάσεις σε όποιο θέμα τριβής με άλλο κράτος-έθνος. Μια άλλη όψη της συνωμοσιολογίας είναι κι αυτή, μια έκφραση κληρονομικής καχυποψίας προς τους θεσμούς (βλ. τουρκοκρατία). Για την πλειονότητα των Ελλήνων η Ιστορία μας αποτελεί εφεύρημα των αρχών, και αντί να κάνουν τον κόπο να διερευνήσουν πού βρίσκεται ο μύθος και πού η αλήθεια, προτιμούν να καταλύουν συλλήβδην. Οι Έλληνες δεν αγαπούν την Ελλάδα.

-Καταρχήν αρνούμαι να χαρίσω το έθνος στην άκρο-δεξιά και απαξιώ να δικαιολογήσω τη φιλοπατρία μου σε απάτριδες άκρο-αριστερούς. Ωστόσο επειδή η παράθεση στοιχείων καταρρίπτει τη μομφή προπαγάνδας και επειδή μια αποσαφήνιση των όρων στο πεδίο των ελληνοτουρκικών διαφορών είναι εποικοδομητική, ας διευκρινίσουμε: 

• ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ (αιγιαλίτιδα ζώνη). Από το 1936 τα έχουμε επεκτείνει σε 6 ναυτικά μίλια. Η Διεθνής Σύμβαση του 1982 δίνει δικαίωμα επέκτασης στα 12 ν.μ. Οι Τούρκοι δεν την υπέγραψαν αρνούμενοι ότι ισχύει στο Αιγαίο.

• ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ. Πρώτη φορά ορίζεται διεθνώς στη Γενεύη το 1958 με τη διευκρίνιση ότι υφαλοκρηπίδα διαθέτουν και τα νησιά. Οι Τούρκοι αρνούνται να το δεχθούν υποστηρίζοντας ότι το Αιγαίο είναι ημίκλειστη θάλασσα, άρα εξαιρείται.

• ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Είναι αυτός που καλύπτει το έδαφος του κράτους και τα χωρικά του ύδατα. Από το 1931 τον έχουμε επεκτείνει στα 10 ν.μ. Οι Τούρκοι μας αναγνωρίζουν μόνο τα 6 ν.μ. των χωρικών υδάτων και τα υπόλοιπα 4 τα θεωρούν διεθνή.

• F.I.R. Αθήνας: (Περιοχή Πληροφοριών Πτήσης). Οριοθετήθηκε με τις διεθνείς συμφωνίες του Παρισιού -1952- και της Γενεύης -1958. Περιλαμβάνει πέρα από τον εθνικό εναέριο χώρο και διεθνή. Στον τελευταίο η Αθήνα απλώς ρυθμίζει την εναέρια κυκλοφορία. Η Τουρκία αυθαίρετα επεκτείνει το F.I.R. Κωνσταντινούπολης στο μισό Αιγαίο.

• ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, κατά πόσο νομικά ισχύει: 
• α) Λήμνος- Σαμοθράκη. Όντως ορίστηκε από το άρθρο 4 της Σύμβασης των Στενών-1923 (Συνθήκη Λοζάνης). Ωστόσο, στη νεότερη Σύμβαση του Μοντρέ -1936- δε γίνεται λόγος για αποστρατικοποίησή τους. Στο προοίμιο της Σύμβασης του Μοντρέ αναφέρεται ότι αυτή αντικαθιστά τη Σύμβαση των Στενών, άρα αίρεται η αποστρατικοποίηση. 
• β). Λέσβος , Χίος, Σάμος, Ικαρία. Ορίστηκε με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λοζάνης -1923. Ωστόσο, στη Διεθνή Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών -1969- αναφέρεται ρητά πως σε περίπτωση που ένα μέλος παραβιάζει τα άρθρα μιας συνθήκης, το θιγόμενο μέλος δικαιούται να αναστείλει τις διατάξεις της. Η Τουρκία έχει παραβιάσει τη Συνθήκη της Λοζάνης και έχει εξαφανίσει με απηνείς διωγμούς την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου (μεταξύ άλλων).
• γ) Δωδεκάνησα. Ορίστηκε με το άρθρο 14 της Συνθήκης των Παρισίων -1947. Ωστόσο, με την ίδια συνθήκη οριζόταν μερικός ή ολικός αφοπλισμός για Ιταλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία. Τα τέσσερα όμως αυτά κράτη μετά από λίγα χρόνια νόμιμα ή παράνομα εξοπλίστηκαν. Συνεπακόλουθα, έπαψε να υπάρχει ο περιορισμός αυτός και για τα ελληνικά νησιά.

• ΓΕΝΙΚΟ και απώτατο «ωστόσο» όλων των «ωστόσο»: το άρθρο 51 του ΟΗΕ μιλά για δικαίωμα νόμιμης άμυνας σε περίπτωση απειλής. Οι Τούρκοι παραβιάζουν διαρκώς και κατά διαστήματα προβαίνουν σε απειλές κατά της ακεραιότητας της χώρας μας. Αυτόματα μας δίνεται το δικαίωμα να εξοπλιζόμαστε. 

- Με αφετηρία τα παραπάνω σημεία ένας άτυπος πόλεμος μαίνεται χρόνια στο Αιγαίο, του οποίου πρωταγωνιστές και θύματα είναι «οι «φρουροί του Αιγαίου», οι Έλληνες πιλότοι που αναχαιτίζουν τα τουρκικά μαχητικά κατά τις συχνότατες, παραβιάσεις τους εντός του εναέριου χώρου μας. Κίνητρο των Τούρκων είναι η επίδειξη δύναμης, η πρόκληση και η δήλωση του στόχου τους, που πάντα υπήρξε, το Αιγαίο. Πρόκειται για έναν τυφλό εθνικισμό που δεν αποτελεί νεόκοπο φαινόμενο στη γείτονα, καθώς υποδαυλιζόταν ανέκαθεν από τους Κεμαλιστές, με φαλκίδευση της Ιστορίας και μυθεύματα ιστορικά, όμως έχει λάβει απροκάλυπτο χαρακτήρα μετά την άνοδο των Ισλαμιστών και την απάλειψη των προσχημάτων. Έτσι μας στερούν την ευδαιμονική ψευδαίσθηση ότι ο κίνδυνος από τη γείτονα ανήκει στη χορεία του εθνικιστικού παραληρήματος και ότι οι αντίπερα είναι τα πανομοιότυπα αδέλφια μας, αφού αμφότεροι λέμε «ντολμά», «μπαξέ», «σατζίκ» και λοιπά γραφικά… Μια ματιά στα σχολικά τους βιβλία και αμέσως μια σύγκριση με τα δικά μας, πείθει για τις βλέψεις με τις οποίες γαλουχούνται.

- Στο μεταξύ, εμείς εξαντλούμε τα όρια της μαχητικής μας αγανάκτησης στην αντίκρουση το ιστορικού μας αφηγήματος του «κρυφού σχολειού», για παράδειγμα, την ώρα που εθνικά απειλούμαστε και το πρόβλημα άγγιξε και τον Έβρο. 

-Τελικά, ποιος παράγει αφηγήματα εν προκειμένω;

-Τελικά, οι Έλληνες αγαπούν την Ελλάδα;

Νέλλα Συναδινού

πηγή: Facebook

 

Διαβάστηκε 3117 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 19:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.