Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:58 μμ
 
wm small
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 03:39

Στο διάστημα με... ασανσέρ – Από τη γη κατευθείαν στην στρατόσφαιρα [εικόνες]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον «νέο Πύργο της Βαβέλ» σχεδίασε εταιρεία, ο οποίος θα ανεβάζει κατευθείαν τους αστροναύτες στην στρατόσφαιρα.

Ενα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που εγκρίθηκε από την αμερικανική υπηρεσία χορήγησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ευελπιστεί να υλοποιήσει τα προσεχή έτη η εταιρεία Thoth Technology, η οποία εδρεύει στο Οντάριο του Καναδά.

Ο διαστημικός ανελκυστήρας θα έχει ύψος περίπου 20 χιλιόμετρα, όντας 20 φορές ψηλότερος από τον πύργο Burj Khalifa, που είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο στα 829 μέτρα.

Η κατασκευή με κωδικό όνομα ThothX Tower θα είναι πτυσσόμενη και θα χρησιμοποιεί ηλεκτρουδραυλικούς μηχανισμούς για να οδηγεί τους αστροναύτες στην κορυφή.

Ετσι, όχι μόνο να περιοριστεί η ζήτηση των πυραύλων αλλά και μειωθεί το κόστος σε καύσιμα, καθώς το διαστημικό ασανσέρ θα καταναλώνει ελάχιστα συγκριτικά με έναν πύραυλο.

 

Πηγή: Στο διάστημα με... ασανσέρ – Από τη γη κατευθείαν στην στρατόσφαιρα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/222030/sto-diastima-me-asanser-apo-ti-gi-kateytheian-stin-stratosfaira-eikones#ixzz3jRnSqWlW

Διαβάστηκε 3466 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.