Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:31 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 16:51

Καινοτόμος διαγωνισμός για την ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή άρθρο της βιολόγου και Προέδρου του Συλλόγου «Άμεσης Επέμβασης για την Προστασία της Άγριας Φύσης», που δημοσιεύθηκε στον τύπο, αναφορικά με τον διαγωνισμό για την Μελέτη Στρατηγικής Ανάπτυξης της λίμνης Τριχωνίδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει για τα εξής:

  1. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Γι’ αυτό και κάθε περίπτωση θα έχει ιδιαίτερη προσέγγιση.
  2. Η διαδικασία μέχρι τον διαγωνισμό έχει ως εξής:
  • Συγκροτείται Επιτροπή, μέλη της οποίας προέρχονται από φορείς
  • Συγκεντρώνεται ότι υλικό είναι γνωστό που αφορά το θέμα, ειδικότερα υφιστάμενες μελέτες, θεσμικό πλαίσιο, που αναφέρονται στην εν λόγω περιοχή,
  • Δημιουργείται φάκελος του έργου και προετοιμάζεται η σύνταξη προκήρυξης του διαγωνισμού ιδεών

Η αξιολόγηση των προτάσεων γίνεται, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο των διαγωνισμών μελετών με απονομή βραβείων, μέσω ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής, η οποία επιλέγεται από μητρώο αξιολογητών, που τηρείται με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Επιστημονική αυτή Επιτροπή έχει στόχο την ανάδειξη της βέλτιστης αναπτυξιακής πρότασης για την περιοχή. Η υιοθέτηση ή μη της βραβευθείσας πρότασης θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο διαγωνισμός ιδεών, θα δώσει τη δυνατότητα να διαβουλευτούμε για τα θέματα που μας αφορούν. Πρόκειται για μία καινοτόμο πρωτοβουλία, η οποία διαφέρει από τον κλασσικό τρόπο ανάθεσης και εκπόνησης μελετών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αποδεικνύει στην πράξη πως και σέβεται και προστατεύει την μοναδικότητα και το φυσικό κάλλος των περιοχών μας.

 

Διαβάστηκε 1719 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.