Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:24 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 11:50

Α’ ΕΠΣΝΑ: «Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής που θα κρίνουν την τετράδα των play-offs»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Α΄ ΕΠΣΑ: «Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής που θα κρίνουν την τετράδα των play-offs». Με αφορμή την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής το προσεχές Σάββατο 14 Απριλίου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας που θα κρίνει και την τελική τετράδα των φετινών play – offs για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, το www.aitosports.gr σας παραθέτει παρακάτω όλα τα πιθανά σενάρια..

Η βαθμολογία στη κορυφή πριν την τελευταία αγωνιστική έχει ως εξής :

Ναυπακτιακός Αστέρας 69 (2), ΑΕ Μεσολογγίου 63 (0), Όμηρος Νεοχωρίου 63 (0), Φλόγα Παλαιομάνινας 62(0), Τρίκαρδος Κατοχής 62 (0). ( Σε παρένθεση οι βαθμοί με τους οποίους εισέρχονται οι ομαδες στα play off αυτή την στιγμή ).

Οι τελευταίοι αγώνες των πρωτοπόρων είναι:

Ναυπακτιακός Αστέρας – ΑΟ Ίναχος 3-0 ά.α., Φλόγα Παλαιομάνινας – ΑΕ Μεσολογγίου, Όμηρος Νεοχωρίου – Απόλλων Δοκιμίου και Αχελώος Αγγελοκάστρου – Τρίκαρδος Κατοχής.

Εκτός από την ομάδα της Ναυπάκτου, που παίρνει τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνος και έτσι κι αλλιώς τερματίζει πρώτη, για να απλοποιήσουμε όσο γίνεται τα πιθανά σενάρια της βαθμολογικής κατάταξης των υπολοίπων ομάδων, θα θεωρήσουμε ότι και ο Όμηρος θα πάρει σίγουρα την νίκη στο γήπεδό του και τους τρεις βαθμούς, με αντίπαλο το Δοκίμι.

Σ΄ αυτή την περίπτωση μπορεί να συμβούν τα εξής:

Κατ΄ αρχήν εφ΄ όσον ο Τρίκαρδος επικρατήσει του αδιαφορου Αχελώου προκρίνεται στην τετράδα των play off, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του αγώνος Φλόγας – ΑΕΜ.

Ανάλογα δε με αυτό, οι πιθανές βαθμολογικές θέσεις των ομάδων θα είναι οι εξής :

Α ) Με νίκη της Φλόγας επί της ΑΕΜ : … 2) ΟΜΗΡΟΣ 66 (0), 3) ΦΛΟΓΑ 65 (0), 4) ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 65 (0), … 5) ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 63. ( Εκτός τετράδας η ΑΕΜ ).

Β ) Φλόγα – ΑΕΜ ισοπαλία : … 2) ΟΜΗΡΟΣ 66 (1), 3) ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 65 (0), 4) ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 64 (0), … 5) ΦΛΟΓΑ 63. ( Εκτός τετράδας η Φλόγα ).

Γ) Με νίκη της ΑΕΜ επί της Φλόγας : … 2) ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 66 (0), 3) ΟΜΗΡΟΣ 66 (0), 4) ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 65(0), … 5) ΦΛΟΓΑ 62. ( Εκτός τετράδας η Φλόγα ).

Δηλαδή στις περιπτώσεις αυτές η Φλόγα θέλει μόνο την νίκη επί της ΑΕΜ για να προκριθεί στην τετράδα, ενώ η ΑΕΜ προκρίνεται και με ισοπαλία και φυσικά και με νίκη της.

Σε περίπτωση τώρα που ο Τρίκαρδος αναδειχθεί ισόπαλος με τον Αχελώο θα έχουμε :

Α) Με νίκη της Φλόγας επί της ΑΕΜ : … 2) ΟΜΗΡΟΣ 66 (1), 3) ΦΛΟΓΑ 65 (1), 4) ΑΕΜ 63 (0), … 5) ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 63. ( Ο Τρίκαρδος εκτός τετράδας ).

Β) Φλόγα – ΑΕΜ ισοπαλία : … 2) ΟΜΗΡΟΣ 66 (1), 3) ΑΕΜ 64 (0), 4) ΦΛΟΓΑ 63 (0), … 5) ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 63. ( Ο Τρίκαρδος εκτός τετράδας ).

Γ) Με νίκη της ΑΕΜ επί της Φλόγας : … 2) ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 66 (1), 3) ΟΜΗΡΟΣ 66 (1), 4) ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 63(0), … 5) ΦΛΟΓΑ 62. ( Η Φλόγα εκτός τετράδας ).

Δηλαδή αν ο Τρίκαρδος έλθει ισόπαλος με τον Αχελώο, προκρίνεται στην τετράδα μόνο σε περίπτωση νίκης της ΑΕΜ επί της Φλόγας. Εννοείται ότι σε περίπτωση ήττας του Τρικάρδου στο Αγγελόκαστρο, η ομάδα της Κατοχής αποκλείεται.

*Στις πιθανές ισοβαθμίες, η ΑΕΜ υπερισχύει του Ομήρου και του Τρικάρδου, ενώ η Φλόγα υπερισχύει του Τρικάρδου.

*Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η πρωτοπόρος ομάδα της Ναυπάκτου θα εισέλθει στα play off με 2 βαθμούς και μόνο στην ακραία περίπτωση που ηττηθούν και η Φλόγα από την ΑΕΜ και ο Τρίκαρδος από τον Αχελώο, τότε θα εισέλθει με 3 βαθμούς, αφού σ΄ αυτή την περίπτωση θα αποκτήσει διαφορά 10 βαθμών από τον 4ο της βαθμολογίας που θα είναι :

Ναυπακτιακός 72 (3), ΑΕΜ 66 (1), Όμηρος 66 (1), Φλόγα 62 (0), … Τρίκαρδος 62.

*Τέλος είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι εφ΄ όσον ο Τρίκαρδος εισέλθει στην τετράδα των play off, δεν θα ισχύσει το από την αρχή της περιόδου ανακοινωθέν πρόγραμμα των αγωνιστικών των play off, αφού θα υπάρχουν στην τετράδα δύο ομάδες με κοινή έδρα ( Όμηρος και Τρίκαρδος ) και αναγκαστικά θα τοποθετηθεί κλειδάριθμος και θα διεξαχθεί εκ νέου κλήρωση για την σειρά των αγώνων των play off.

aitosports.gr

Διαβάστηκε 2364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.