Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:00 μμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 20:32

Τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την πρόθεση από τον Ιούνιο του 2020 να ισχύσει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το βαθμό απολυτηρίου, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real news».

«Ως κυρίαρχη λογική, η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο, στο οποίο θα υπάρχει μία εντελώς νέα Β’ και Γ’ λυκείου», είπε και συμπλήρωσε ότι η Γ’ λυκείου θα είναι «ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των μαθημάτων κορμού του λυκείου, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο βήμα» για τη μεταρρύθμιση του λυκείου, τις αλλαγές στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες. «Θα προχωρήσουμε με συντηρητικά βήματα και με ήπια μετάβαση, αλλά θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ΑΕΙ, ο υπουργός επανέλαβε ότι έχει υπάρξει φέτος αύξηση της χρηματοδότησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την έκτακτη επιχορήγηση 52 εκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι μία νέα νομική σχολή θα αποφορτίσει τις ήδη υπάρχουσες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαβάστηκε 2973 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.