Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:37 πμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 21:46

Tιμήθηκε στο Θέρμο η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (βίντεο-φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tην Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, παρουσία πλήθους Θερμίων κι όχι μόνο, το νεοσύστατο Θεατρικό Τμήμα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου (Ε.Ο.Θ.), γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Στο χαιρετισμό που απήυθυνε ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Θ. κ. Γιώργος Σαγώνας, αναφέρθηκε στη λειτουργία του νεοσύστατου Θεατρικού Τμήματος, ενώ αναφέρθηκε και στα ιστορικά δεδομένα, τόσο των αρχαίων χρόνων, όσο και των νεότερων με ιδιαίτερη εστίαση στα θεατρικά δρώμενα  της τελευταίας εκατονταετίας, ιστορικά δεδομένα που μαρτυρούν τόσο τη βαθειά περί το θέατρο καλλιέργεια, όσο και τη βεβαιωμένη ύπαρξη των περί το θέατρο ανησυχιών, που υπάρχουν ίσαμε σήμερα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του Θεατρικού Τμήματος, ερμήνευσαν μερικά εκ των Χορικών της Τραγωδίας του Σοφοκλή ΑΝΤΙΓΟΝΗ, κι απέσπασαν το χειροκρότημα των θεατών.

Η υπεύθυνη του Θεατρικού Τμήματος κ. Βαλεντίνα Φυλακτού, είχε οργανώσει την εκδήλωση η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων και την προβολή της συγκεκριμμένης Τραγωδίας, η οποία εξακολουθεί και μετά απο 2500 χρόνια να παραμένει επίκαιρη και διαχρονική.
Πρίν την προβολή, η φιλόλογος κ. Αγλαία Σύρρου, με απλότητα εξήγησε στο κοινό τα χαρακτηριστικά της Τραγωδίας, τα τεραστίας σημασίας μυνήματα του έργου και τους ρόλους των προσώπων, του Κρέοντα και της Αντιγόνης.

Η Σκηνοθέτης – Ηθοποιός κ. Βαλεντίνα Φυλακτού, αναφέρθηκε στη λειτουργία του Θεατρικού Τμήματος και σ΄ όλα αυτά που οδήγησαν στη εκδήλωση αυτή, που ήταν αφιερωμένη στο Θέατρο.

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Θ. ευχαριστεί όλους που με τη συμμετοχή τους τίμησαν την εκδήλωση.


CACHE_650X650_1_448895


CACHE_650X650_1_448895
CACHE_650X650_1_448895

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 967 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.