Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:01 μμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 18:36

Το δίλημμα του Παναιτωλικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χθες έγινε συνάντηση των ομάδων που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτική στέγη, στην οποία, για πρώτη φορά μετά από καιρό, εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος. Τι συμφωνήθηκε; Παναθηναϊκός, Απόλλων, Πλατανιάς, Κέρκυρα, Λαμία, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Άρης (αναμένεται και ο ΟΦΗ), υπέγραψαν δέσμευση ότι θα κινηθούν από κοινού ώστε να βρεθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο, ενώ συγκρότησαν επιτροπή αποτελούμενη από τους Αλαφούζο, Σπανό, Μονεμβασιώτη και Καρυπίδη για να έρθουν σε επαφή με κανάλια. Δήλωσαν αποφασισμένοι να μπλοκάρουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος αν δεν βρεθεί λύση.

Το «αντάλλαγμα» για την συμμετοχή των «πράσινων» στο εγχείρημα φαίνεται πως είναι η στήριξη των «μικρών» στην προσπάθειά του να αλλάξουν οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν. Στο προηγούμενο συμβούλιο η πρόταση απορρίφθηκε. Τώρα κατατέθηκε νέο αίτημα έξι ομάδων (ΑΕΚ, Κέρκυρα, Απόλλωνα, Ατρομήτου, Παναθηναϊκού, Λαμίας) για την αλλαγή της ποινής στις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ και ορίστηκε συνεδρίαση για την Τετάρτη του Πάσχα.

Ο Παναιτωλικός είχε ψηφίσει όχι στην πρώτη ψηφοφορία, τηρώντας πιστά την πάγια τακτική του να μην αλλάζουν οι κανόνες στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν είναι ούτε ανάμεσα στις ομάδες που υπέγραψαν το αίτημα. Από την άλλη, ήταν και παραμένει σταθερά υπέρ της κοινής διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών από την πρώτη στιγμή.

Ίσως για το κοινό (και δικό του) συμφέρον πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του για να παραμείνει αρραγής και ισχυρή η «ομάδα» των τηλεοπτικά άστεγων. Να αποδείξει ότι αυτή η συμμαχία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη Λίγκα, όταν οι ισχυροί επιδιώκουν να καρπωθούν οφέλη για τους ίδιους και όχι για όλα τα μέλη του συνεταιρισμού. Την Τετάρτη θα πρέπει να επιλέξει με την ψήφο του.

agrinio-sports.gr

 

Διαβάστηκε 1024 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.