Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:01 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 18:39

Παναιτωλικός: Το δίδυμο του… μέλλοντος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Χαντάκιας, Μιχάι κράτησαν (πάλι) τον Κόντε στο μηδέν. Οι επιδόσεις των δύο νεαρών στόπερ του Παναιτωλικού όταν παίζουν πλάι-πλάι, αφήνουν πολλές… υποσχέσεις  

Εάν κάτι χαρακτηρίζει τον Παναιτωλικό της φετινής σεζόν, είναι πως χρησιμοποιεί πολλά παιδιά από τα «σπλάχνα» του. Με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το δίδυμο των Χαντάκια, Μιχάι, που ξεκίνησε το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΣ. Οι στόπερ των «κυανοκίτρινων» ήταν 23 και 20 ετών αντίστοιχα, αριθμός τρομακτικά μικρός αν αναλογιστεί κάποιος το νευραλγικό πόστο που έχουν. Μάλιστα οι δυο τους είχαν παίξει και στην αναμέτρηση των «Ζωσιμάδων», όπου τα «καναρίνια» απέσπασαν ισοπαλία 1-1. Τότε, σκόρερ του «Αγιαξ της Ηπείρου» ήταν ο Σολτάνι και έτσι κράτησαν για 164 αγωνιστικά λεπτά - στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου αντικαταστάθηκε ο Χαντάκιας λόγω τραυματισμού στο 74’ - «άσφαιρο» τον Κόντε. Τον κορυφαίο ίσως φορ της Σούπερ Λιγκ.
Δεν το λες και μικρό επίτευγμα για παιδιά της ηλικίας τους. Κάθε άλλο. Συνεργάστηκαν εξαιρετικά, εναλλάσσονταν πάνω του καθώς η αντίπαλη ομάδα έπαιζε με δύο στράικερ και μάλιστα, ο Χαντάκιας ήταν ο πρώτος παίκτες του παιχνιδιού σε επεμβάσεις με 4 συνολικά.  
Στην τρέχουσα περίοδο έχει γίνει πολύ κουβέντα για το δίδυμο των στόπερ στον Παναιτωλικό. Ο Μόρας δεν «κούμπωσε», ο Ροντρίγκες ταλαιπωρήθηκε από ορισμένους τραυματισμούς και πλέον, μετά την έλευση του Αργκους που δείχνει καλά στοιχεία, είναι 4ος στην «ιεραρχία», με ότι αυτό… συνεπάγεται ενόψει του καλοκαιριού. Ετσι κατά τη διάρκειά της έχουν αγωνιστεί αρκετά «δίδυμα» στόπερ. Οι δύο πιτσιρικάδες μετρούν πλάι-πλάι 304 αγωνιστικά λεπτά, σε τετράδα στην άμυνα και όχι όταν σε ορισμένα παιχνίδια ο Χαντάκιας ήρθε από τον πάγκο και πέρασε 3ος κεντρικός αμυντικός (π.χ. με ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό). 
Σε αυτό το διάστημα η «κυανοκίτρινη» εστία παραβιάστηκε μόλις δύο φορές. Η μία από τον Αλγερινό στα Γιάννινα και η άλλη από τον Λεοζίνιο κόντρα στην ΑΕΛ, όπου έβγαλαν 90λεπτο. Αντίθετα τις άλλες φορές που συνυπήρξαν, με Ξάνθη για 30’, με Πλατανιά για 20’ και το Σάββατο για 90’, κράτησαν το μηδέν. Επειδή το γκολ του Βραζιλιάνου χαφ των «βυσσινί», για όσους θυμούνται, προήλθε από λάθος στον άξονα και κακό συνολικό τρανζίσιον, τότε σε αυτές τις 5 ώρες, και κάτι, μπάλας που τους έχουμε δει δίπλα-δίπλα, ουσιαστικά μία φορά έχει σκοράρει αντίπαλος παίκτης μέσα από τα καρέ του Κυριακίδη σε οργανωμένη άμυνα, ο Σολτάνι.   Οι δυο πιτσιρικάδες, φαίνεται πως… βρίσκονται και το… έχουν. 
 
gazzeta.gr
 
Διαβάστηκε 1241 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.