Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:52 μμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 15:42

Καλό μήνα με ψυχική ανάταση μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Πόσο στοιχίζει μια ψυχική ανάταση; Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να στοιχίζει
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε την άποψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε για τη συγκεκριμένη ερώτηση, μετά την τελευταία της επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.
Εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας μας το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, πραγματοποίησε μια εισβολή στο νηπιαγωγείο της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, που βρίσκεται στο συνοικισμό των Ρομά, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου και κατενθουσιάστηκε από τα όμορφα πράγματα που δημιουργεί η νηπιαγωγός με τα 25 αστεράκια της.

Η συγγραφέας μας, αφού συστήθηκε με τα νηπιάκια και τα προνηπιάκα της Γαρυφαλιάς, έφερε στην παρέα των παιδιών τον παπαγάλο της, τον Σπύρο, για να ζωντανέψει με τη βοήθεια των παιδιών το νέο της παραμύθι με τίτλο "Ο γίγαντας του δάσους".
Αφού επέλεξαν όλοι από ένα ζωάκι, μεταφέρθηκαν με τη δύναμη της φαντασίαςστο δάσος της Λευκής, της χώρας του γίγαντα. 
Η αφήγηση κύλισε γλυκά, με επτά μικρά νηπιαγωγάκια στους ρόλους των ξυλοκόπων και των αφηγητών και τη Γαρυφαλιά στο ρόλο του γίγαντα. Η Αριάδνη υπαγόρευε στους μικρούς της φίλους τους στίχους του παραμυθιού και εκείνα με περισσή χαρά τα φώναζαν στους συμμαθητές τους. Κι όταν ήρθε η ώρα των ξυλοκόπων, όλα τα παιδιά άρχισαν να κόβουν και να πετσοκόβουν με τα φανταστικά τσεκούρια και τα πριόνια τους τα δέντρα του γίγαντα και να τραγουδούν τα λόγια των ξυλοκόπων.

Στο τέλος, αφού έμαθαν το σκοπό της εισβολής των ξυλοκόπων στο δάσος του γίγαντα, η Αριάδνη εξήγησε στα νήπια της Γαρυφαλιάς τον κύκλο ζωής των αγαπημένων δαμασκηνόδεντρων του γίγαντα, τα δεινά του πολέμου και το σεβασμό στο περιβάλλον και στους συνανθρώπους μας.
Φεύγοντας από το 14ο Νηπιαγωγείο, η Αριάδνη μας αποκάλυψε πόσο στοιχίζει για αυτήν "μια ψυχική ανάταση". Η συγγραφέας μας πιστεύει πώς στοιχίζει όσο ο συνδυασμός μιας λαμπερής νηπιαγωγού στο ρόλο του γίγαντα αγκαλιά με τα 25 μικροσκοπικά ανθρωπάκια της...
Τόσο απλά και τόσο ουσιαστικά.

Η τελευταία επίσκεψη της συγγραφέως των εκδόσεών μας, μας αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά τη δύναμη των παραμυθιών, αφού όπως σημείωσε η ίδια στην κοινωνική της σελίδα: "Όταν τα πράγματα σκουραίνουν υπάρχει πάντοτε ένας παραμυθένιος κόσμος να σε λούσει στο φως..."
Σας ευχόμαστε καλό μήνα και ελπίζουμε να ανακαλύπτετε κι εσείς διαρκώς τρόπους ψυχικής ανάτασης μέσα από τον κόσμο των παιδικών βιβλίων!


Συντακτική ομάδα Εκδόσεων Τσιπούπολη
 
 
Διαβάστηκε 1692 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 12:45
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.