Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:45 μμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 09:32

Σεβασμός...και ΔΕΟΣ μπροστά στον υπερχειλιστη του φράγματος Κρεμαστων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

-Οταν βρέθηκα στο φράγμα των Κρεμαστων για να αποτυπώσω με την καμερα μου την υπερχείλιση (η οποια ανοίγει πολυ σπάνια καθ'οτι μεσα σε 53 ολόκληρα χρονια εαν σκεφτεί κανεις εχει ανοίξει συνολικά 4 φορές)τα συναισθήματα που ένιωσα ηταν ΔΕΟΣ συνοδευόμενα απο έκπληξη,εναν περίεργο φόβο που δεν ειχα αντιμετωπίσει αλλη φορα σε αυτο το μεγαλείο της φύσης σε συνδυασμό με την δύναμη της Μηχανικής πιου εχει εφευρει ο ανθρωπος.

Η υπερχείλιση των Κρεμαστων ειναι μια ευαίσθητη κατασταση ,ένα γεγονός σπάνιο που απαιτεί μεγαλη προσοχη αφου οι πιέσεις ειναι πολυ μεγάλες απο το νερο που κατεβαίνει τον υπερχειλιστη  με πολυ μεγαλη ταχύτητα σύμφωνα με τους ειδικούς.Φανταστειτε οτι υπάρχουν 4,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ήδη αποθηκευμένα και τον Αχελωο να κατεβάζει διαρκώς..

-Αμεσως,αμεσως αντιλήφθηκα οτι πρεπει να σεβαστώ την παρούσα  κατασταση που επιβάλλονταν να γινει αλλα και την δύναμη της φύσης που με έκανε να νιώσω ποσο μικρός ειμαι απέναντι σε αυτήν.

-Το συγκεκριμένο φαινόμενο μου έδειξε οτι πρεπει να εχω απόλυτο ΣΕΒΑΣΜΟ στην φύση και τίποτε άλλο.

Η εμπειρία μοναδική..!!!

Γρηγορης Φερρας

http://dytikievritania.blogspot.gr/

 

Διαβάστηκε 2409 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 10:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.