Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:59 μμ
 
wm small
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 17:15

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός άφησε πίσω του τις δύο σερί ήττες που προηγήθηκαν της διακοπής και πήρε μια σημαντική νίκη (1-0) απέναντι στον ΠΑΣ, τον οποίο και προσπέρασε στη βαθμολογία!

Οσο ζει ελπίζει ο Παναιτωλικός, καθώς μετά το 1-0 επί του ΠΑΣ πλησίασε στην πεντάδα και περιμένει τα αυριανά αποτελέσματα. Οι δύο ομάδες έδειξαν επηρεασμένες από την αποχή και κυρίως ο «Αγιαξ της Ηπείρου», ο οποίος δεν είχε επίσημο ματς στα πόδια του για 28 ημέρες. Από τις 3 Μαρτίου όπου έπαιξε στην Κέρκυρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Γιαννιώτη, Χαντάκια, Μχάι, Μαρινάκη στην άμυνα, τους Μπράβο, Μάρκος Πάουλο στον  άξονα, τους Ντίας, Ρόσα, Μάζουρεκ μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον  Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον  Βελλίδη  κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπουκουβάλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Αποστολόπουλο στην άμυνα, τους Γιάκο, Γαρουφαλιά στον άξονα, τους Βιδάλ, Μανθάτη στα άκρα και τους Χαλκιαδάκη, Κόντε στα φορ. σε διάταξη 4-4-2 σε ρόμβο.

Το ματς άρχισε με τους Γιαννιώτες να κρατούν μπάλα και τα «καναρίνια» να δείχνουν διάθεση να δώσουν χώρο και να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Ο ΠΑΣ «φόρτωνε» την αριστερή του πλευρά με τον Μπουκουβάλα, αλλά στα πρώτα λεπτά απείλησε μόνο σε μία περίπτωση με τον Χαλκιαδάκη.

Αντίθετα οι «κυανοκίτρινοι» στην πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Βελλίδη άνοιξαν το σκορ, όταν ο Μάζουρεκ βρήκε ωραία τον Ντίας και εκείνος έκανε την παράλληλη για τον Μάρκος Πάουλο, που έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Ετσι στο 14' άλλαξαν τα δεδομένα, όχι όμως και η εικόνα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι... περίμεναν, αλλά οι φιλοξενούμενοι στο υπόλοιπο διάστημα δεν κατάφεραν να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση. Είχαν ορισμένες καλές στιγμές με τον Κόντε, αλλά μέχρι εκεί. Παρότι προχωρούσαν σε εσωτερικές αλλαγές (π.χ. Χαλκιαδάκης στα άκρα, Μανθάτης στον άξονα), δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν.

Το δεύτερο μισό κύλησε σε ανάλογο τέμπο. Ο ΠΑΣ κράταγε μπάλα, όμως εκτός από ορισμένες στιγμές με τον Κόντε, δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Μετά την αποβολή του Αποστολόπουλου (53') οι γηπεδούχοι έκαναν περισσότερο διαχείρηση του αγώνα, τους βγήκε και έτσι κράτησαν το υπέρ τους σκορ.

MVP:  Ο Μάρκος Πάουλο. Το γκολ ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα της πολύ καλής εμφάνισής του. Μαζί με τον Μάζουρεκ πήραν τη «μάχη» του άξονα και μάλιστα συνεργάστηκαν στη φάση όπου ο πρώτος άνοιξε το σκορ.

Στο ύψος του: Μαζί οι Χαντάκιας-Μιχάι. Οι δύο νεαροί στόπερ του Παναιτωλικού είχαν να αντιμετωπίσουν τον κορυφαίο, ίσως,φορ του πρωταθλήματος, τον Κόντε. Εκτός από 2-3 εναέριες «μονοαχίες», κέρδισαν όλες τις άλλες φάσεις και ο Ισπανός έμεινε «άσφαιρος».

Αδύναμος κρίκος: Ο Χαλκιδάκης. Ξεκίνησε ως παρτενέρ του Κόντε και στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου άλλαξε θέσεις με τον Μανθάτη και πέρασε στα άκρα. Δεν βοήθησε όμως και «χάθηκε» από την άμυνα του Παναιτωλικού.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 79' ο Χέλκβιστ μετά από ωραία σέντρα του Μπουκουβάλα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αντί να τελειώσει εκείνος τη φάση, «έστρωσε» με το στήθος στον Κόντε. Ετσι η άμυνα του Παναιτωλικού βρήκε χρόνο και οργανώθηκε. Ο Σουηδός φορ έκανε λάθος εκτίμηση.

Το «στραγάλι»:  Ο Σέζος τα έκανε... μαντάρα. Στις αρχές του παιχνιδιού ο Αποστολόπουλος έκανε κοντρόλ μέσα στην περιοχή του Βελλίδη με το χέρι, αλλά δεν έδωσε κάτι. Να πούμε σωστά; Στην κρίση του ήταν και το πήρε πάνω του. Ομως στο 48' σε ανάλογη φάση υπέδειξε παράβαση στον Ντίας και μάλιστα την  «έχασε» εντελώς. αφού ήταν μέσα στα καρέ του Κυριακίδη και εκείνος υπέδειξε φάουλ. Ετσι έκανε 2 λάθη σε ανάλογες περιπτώσεις. Είτε δίνεις σε αμφότερες πέναλτι, είτε τίποτα. Στην αποβολή του Αποστολόπουλου ο μπακ του ΠΑΣ δεν βρίσκει τον Μπράβο, αλλά κάνει κίνηση εναντίον του. Μάλλον «τραβηγμένη» Προφανώς παρασύρθηκε από την κίνηση του αμυντικού του ΠΑΣ, εναντίον του αντίπαλου χαφ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Δεν έγινε καλό ματς στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός βρήκε νωρίς ένα γκολ και μετά το κράτησε. Ομως δεν υπήρξαν πολλές εκατέρωθεν φάσεις και ο ΠΑΣ. ακόμη και όταν έμεινε με 10, κράταγε μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να αισθάνονται ότι δικαιούνταν κάτι παραπάνω.  Μάλιστα οι τελικές ήταν 7-3 υπέρ τους.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μπράβο, Μάζουρεκ (63' Ιταμπέλ), Ρόσα, Ντίας (71' Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Μιχάι, Μοράρ (74' Βακράκος), Γιαννιώτης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς (62' Λίλα), Γιάκος (71' Χέλκβιστ), Χαλκιαδάκης, Μανθάτης (57' Μανθάτης), Βιντάλ, Κόντε.
 

 
Διαβάστηκε 2028 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 00:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.