Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:59 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 17:35

Δώρο ζωής στα παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια- μεγάλη συμμετοχή στην ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη συμμετοχή στην ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία που είναι σε εξέλιξη από το πρωί στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο. Στη δράση συμμετάσχει για ακόμη μια φορά η Ένωση Αγρινίου, στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.

Αφιερωμένη στα παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια είναι η σημερινή δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, που εξελίσσεται αυτή την ώρα στο Αγρίνιο, στο κτήριο του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Η διαδικασία ξεκίνησε από τις 8 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο στους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η σημερινή δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα". Ο Σύλλογος “Φλόγα”, προς ενίσχυση του έργου του, έχει διοργανώσει μάλιστα, παράλληλα με τη δράση, ένα bazzaar στην είσοδο του Παπαστρατείου Μεγάρου, με Πασχαλινά είδη του Συλλόγου.

Μέχρι αυτή την ώρα, στο Παπαστράτειο Μέγαρο έχουν προσέλθει δεκάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, ενώ η προσέλευση όσο περνά η ώρα είναι όλο ένα και μεγαλύτερη.

Στο Παπαστράτειο Μέγαρο παρευρέθηκε νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Ιωάννης Καλλίμορφος που τόνισε τη σημασία της προσφοράς αίματος και δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή στη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία, ενώ κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να στηρίξει την όλη προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Αγρινίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον τοπικό σύλλογο έχει λάβει την πρωτοβουλία της σύστασης Τράπεζας Αίματος Αγροτών, δημιουργώντας έτσι συνθήκες ενίσχυσης του εθελοντισμού στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής και διαμορφώνοντας μια πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που παραστεί η ανάγκη χορήγησης αίματος.

Η συγκεκριμένη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, που πραγματοποιείται πάντα με τη συνδρομή της μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου σήμερα υποστηρίζεται εκτός από τον Α.Σ. Ένωση Αγρινίου και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.

Όπως όλοι γνωρίζουμε , το αίμα μόνο χαρίζεται, δεν αγοράζεται, είναι ένα δώρο ζωής προς στον συνάνθρωπό μας. Καλούμε λοιπόν, όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούν, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες”, τόνισε με τη σειρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, κα. Δήμητρα Αβράμπου.

 

 

Διαβάστηκε 1380 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.