Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:27 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 10:24

Γιάννης Πατσέας: «Το πάθος και η απόδοσή μου να αποτελέσουν έμπνευση για τους νέους»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα χρόνο έκλεισε ο Αιτωλοακαρνάνας καλαθοσφαιριστής Γιάννης Πατσέας στο Κολεγιακό πρωτάθλημα με την ομάδα των Φοίνιξ Σανς. Αυτή τη περίοδο βρίσκεται στα πάτρια εδάφη παραχωρώντας συνέντευξη στον Παρασκευά Μάζη και το AgrinioTimes.gr

Για όσους δεν το γνωρίζουν να σημειώσουμε πως έχει το δικαίωμα να παραμείνει για άλλες τέσσερις σεζόν στην Αμερική, ενώ ήδη ομάδες από την Ελλάδα και την Ευρώπη επιθυμούν να τον κάνουν δικό τους.

Δεν είναι τυχαίο πως τον έχουν καλέσει σε ένα showcase ανάμεσα στους 100 καλύτερους αθλητές, ενώ πλέον πέρα από τις προπονήσεις που κάνει μαζί με την ομάδα του, προπονείται με τον Ron Artest, έναν από τους σπουδαίους αμυντικούς που έχουν περάσει από την ιστορία του NBA.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη:

-Για την προσαρμογή του στην Αμερική και τον διαφορετικό ρυθμό προπονήσεων: «Πιο εύκολη απ’ ότι περίμενα. Ναι, στην Αμερική είναι όλα διαφορετικά, όλες οι προπονήσεις είναι εξοντωτικές ακόμη και οι προπονήσεις στα βάρη, αλλά σε βοηθούν να γίνεσαι καθημερινά αυτό που ονειρεύεσαι»

-Για το μυστικό της φετινής του εξαιρετικής απόδοσης: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Αυτό που κάνω κάθε μέρα είναι να εργάζομαι σκληρά και να είμαι αφοσιωμένος. Επιπλέον είχα έναν εξαιρετικό κόουτς συν τον κόουτς Artest που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και με τους συμπαίκτες μου είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία»

-Για το αν υπάρχουν άλλα περιθώρια βελτίωσης: «Ναι, σίγουρα, άλλωστε το ταβάνι μου είναι ο ουρανός. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ευχαριστήσω το Θεό για κάθε δυνατότητα που μου έδωσε»

-Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα: «Νομίζω πως είμαι στην καλύτερη κατάσταση που ήμουν ποτέ. Σίγουρα όλοι νιώθουμε κουρασμένοι κάποιες φορές και απλά πρέπει να το ξεπεράσουμε συνεχίζοντας το ίδιο σκληρά»

-Για το τι είναι αυτό που μπορεί να φέρει έναν μπασκετμπολίστα στην κορυφή: «Νομίζω πως περισσότερο χρειάζεσαι προσπάθεια-θέληση και υπομονή. Και με λίγη τύχη θα γίνουν όλα»

-Για τα μεγαλύτερα προτερήματά του ως παίκτης: «Πιστεύω πως είμαι καλός σουτέρ και επίσης μπορώ να αξιοποιώ τους συμπαίκτες μου. Πρέπει να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς, δεν είμαι τέλειος και ακόμα και αυτά που κάνω καλά, θέλω να τα κάνω ακόμα καλύτερα. Πρέπει να δουλεύω κάθε μέρα έτσι ώστε να γίνομαι συνεχώς καλύτερος»

-Για την ομάδα στην οποία θα ήθελε να βρεθεί και γιατί: «Νομίζω θα ήθελα να παίξω στην Α.Ε.Κ. και να πάρω ένα πρωτάθλημα σίγουρα συν έναν Ευρωπαϊκό τίτλο και να βοηθήσω και εγώ την μπασκετική Α.Ε.Κ. να επιστρέψει εκεί που της αξίζει, αν και όπως βλέπουμε φέτος τα πάει ήδη προς αυτή την κατεύθυνση της κορυφής»

-Για το μέλλον και τα όνειρα, μετά το τέλος της σεζόν αλλά και γενικότερα: «Δεν εύχομαι κάτι συγκεκριμένο, ευχαριστώ για άλλη μία φορά το Θεό και νιώθω ευγνώμων για την κάθε μέρα. Για το γεγονός ότι μπορώ και κάνω κάτι που μ’αρέσει, καθώς επίσης και που έγινα αυτός που είμαι σήμερα. Ελπίζω, το πάθος η απόδοση μου να αποτελέσουν έμπνευση για τους νέους. Σίγουρα έχω και κάποιες ομάδες που με θέλουν, θα ξεκουραστώ λίγο και θα εξετάσω το πως θα συνεχίσω την καριέρα μου»

-Για τις συμβουλές του σε έναν νέο που θα ήθελε να ακολουθήσει τα βήματά του: «Σίγουρα να έχει υπομονή, επιμονή και να δουλεύει σκληρά καθημερινά. Επίσης να μην αφήσει κανέναν να του ορίσει τις δυνατότητες του και να του πει ότι δεν μπορεί να κάνει αυτό που θέλει»

Παρασκευάς Μάζης - Agriniotimes.gr

 

Διαβάστηκε 1578 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.