Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 00:54

Νιώσε ελεύθερος! Ο Φώτης Γιγκλάς ως αρχηγός του Ιππικού Ομίλου Παναιτωλίου σε μια συνέντευξη για την αξία των αλόγων.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή συνομιλεί με τον αρχηγό του Ιππικού Ομίλου Παναιτωλίου κον Φώτη Γιγκλά για τις δραστηριότητες και την ιστορία του ομίλου.

 image 002

Πότε ιδρύθηκε ο Ιππικός Όμιλος και ποιος ο σκοπός του;

Ο Ιππικός Όμιλος ιδρύθηκε το 2013. Σκοπός μας είναι να έρθουν τα νέα παιδιά πιο κοντά στα άλογα να γνωρίσουν αυτό το πανέμορφο ζώο, να έρθουν πιο κοντά στην φύση και να ξεφύγουν από το internet που τους έχει καθηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Να εχουν τα παιδιά μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

image 009

Που ειναι η έδρα του και πόσα μέλη αριθμεί;

Οι εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου βρίσκονται στην Εθνική οδό Αγρινίου-Αντιρρίου στον κόμβο Παναιτωλίου στο κτήμα "Ερμής". Ο Όμιλος μας αποτελείται από περίπου εκατό μέλη. Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μας κάνουμε μαθήματα ιππασίας με τις χαμηλότερες τιμές στην Ελλάδα.

Μια ιστορική αναδρομή για την αξία του αλόγου.

Θα σας πω έναν στίχο του Νίκου Καζαντζάκη πριν σας πω τα παρακάτω. "Ω ένδοξο άλογο μου σε αναγνωρίζω ανάμεσα σε χίλια." Η αγάπη των Ελλήνων για τα αλογα ειναι γνωστή. Ακόμα κ στην αρχαιότητα, μην ξεχνάμε αρχαίους Έλληνες που διέπρεψαν με τα άλογα πάντα δίπλα τους, ο πιο ξακουστός απο όλους ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος με το άλογο του "Βουκεφάλα". Να πούμε επίσης ότι, η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα και ανήκει στα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Έλληνες χρωστούν ακόμη και την ελευθερία τους στα άλογα διότι το 1821 και το 1940 με την βοήθεια των αλόγων κουβαλούσαν τα πυρομαχικά στα δύσβατα σημεία. Επιπλέον το άλογο το χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.Αν δείξεις την αγάπη σου σε αυτό το πανέμορφο πλάσμα το άλογο τότε σίγουρα έχεις κερδίσει έναν πολύ καλό φίλο.

Μίλησε μας για τα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνεται και διάφορες εκδηλώσεις που πηγαίνετε.

Είδαμε με μεγάλη χαρά οτι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο για να προσφέρουμε στον κόσμο ένα πολυ όμορφο θέαμα, με πολύ όμορφα άλογα. Κάθε φεστιβάλ είναι μοναδικό κ είναι χαρά μας να προσφέρουμε στιγμές χαράς σε όλους τους φίλους του αλόγου. Μας καλούν σε όλα τα μέρη της Ελλάδος και προσπαθούμε να παραβρεθούμε σε οσες πιο πολλές εκδηλώσεις μπορούμε. Επίσης πηγαίνουμε σε διάφορα σχολεία όπου μας καλούν με το άλογο, να δώσουμε χαρά σε μικρους και μεγάλους και να τους ενημερώσουμε για αυτά τα υπέροχα ζώα. Η παρουσία μας σε καθε πρόσκληση και εκδήλωση γίνεται πάντα αφιλοκερδώς.

image 012

Μίλησε μας για το θρυλικό άλογο Ερμής που είναι στην ιδιοκτησία σας και κατά συνέπεια στον Ιππικό Όμιλο.

Ο Ερμής μας είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο, το έχουμε σαν παιδί μας, ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα τα άλογα που έχουμε, είναι πολυ φιλικός με τους επισκέπτες, έχει έναν απίστευτο χαρακτήρα και συμπεριφορά μικρού παιδιού. Ερμής είναι ένα άλογο ράτσας Friesian. Άνηκε στην προεδρική φρουρά της Βασίλισσας της Ολλανδίας. Τον πήραμε σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο πριν 4 χρόνια περίπου. Αξίζει επίσης να πούμε ότι ο πατέρας του Ερμή ήταν το άλογο που γυρίστηκε η θρυλική ταινία του Zorro με τον Antonio Banderas. Ο Ερμής μας έχει βραβευτεί ως το πιο όμορφο άλογο και μας έχουν επισκεφτεί από πολλά μέρη της Ελλάδας για να τον δουν και να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του. Είναι ένα άλογο μοναδικό στο είδος του και είναι χαρά μας που ειναι στην ιδιοκτησία μας.

image 005

image 010

image 004

image 007

image 008

Ο Φώτης Γιγκλάς με την κόρη του σε παρέλαση Εθνικής Επετείου στο Παναιτώλιο καβάλα στον Ερμή

Ενα βίντεo με τον πατέρα του Ερμή, το άλογο του Ζορρό στην ταινία με τον Antonio Banderas

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 19208 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 20:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033