Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:38 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 21:45

Νέλλυ Αλιγιζάκη: Η μουσική έχει υποστεί "λιτότητα" τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν ευθύνεται η Ελλάδα της κρίσης γι'αυτό.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά τα δύο προηγούμενα single της "Ένα βλέμμα" και "Μία βόλτα η ζωή μας", η Νέλλυ Αλιγιζάκη επιστρέφει με το νέο της single "Σ΄Ένα Αύριο".

Νέλλυ, μίλησέ μας για το νέο σου τραγούδι.

Ν.Α.: Eίναι μια όμορφη μπαλάντα απ' τους αξιόλογους συνεργάτες και φίλους, το συνθέτη Πάνο Μποζά και τον στιχουργό Γιάννη Κατράκη.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το τραγούδι σε σχέση με τα δύο προηγούμενα;

Ν.Α.: Το καινούριο μας κομμάτι είναι μια όμορφη μπαλάντα, το 'ένα βλέμμα' έχει πιο ροκ ύφος ενώ το ΄μια βόλτα' είναι πιο λαϊκό. Θεωρώ πως είναι καλό το ότι δεν περιοριζόμαστε σε ένα μόνο είδος..

Τι σημαίνουν για σένα η μουσική και το τραγούδι;

Ν.Α.: Η μουσική και το τραγούδι μπήκαν στη ζωή μου από πολύ νεαρή ηλικία. Είχα δε την τύχη να φοιτήσω σε ιδιωτικό σχολείο, το οποίο μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω καλύτερα τον όμορφο αυτό κόσμο των τεχνών.

Στην Ελλάδα της κρίσης, η μουσική έχει υποστεί "λιτότητα";

Ν.Α.: Αξιόλογες δουλειές υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Η μουσική θεωρώ πως έχει υποστεί 'λιτότητα΄ τα τελευταία χρόνια, καθώς η ανάγκη για δημιουργία, η ανάγκη για όμορφες ή, και πιο διαχρονικές δουλειές μειώθηκε σημαντικά, ενώ αυξήθηκε η επιθυμία για πιο εύκολο χρήμα..προσωπική μου γνώμη, πάντα. Δε θεωρώ όμως πως ευθύνεται η Ελλάδα της κρίσης γι'αυτό.

Έχεις εμφανιστεί σε πολύ αξιόλογα σημεία. Σημεία αναφοράς θα λέγαμε για τη νυχτερινή έξοδο. Έχει αλλάξει κάτι στα live σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Ν.Α.: Έχουν αλλάξει πάρα πολλά, δυστυχώς. Οι αμοιβές, το γεγονός πως πολλά μαγαζιά δε ζητάνε πλέον μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες για σεζόν..το ότι θέλουν οι μουσικοί να έχουν δικό τους κοινό.... όλα αυτά βλάπτουν και τις ίδιες τις επιχειρήσεις. ΄Οταν πρωτοξεκίνησα δεν υπήρχαν τέτοιες συνθήκες..Στις μουσικές σκηνές, θεωρώ πως υπήρξα τυχερή, γιατί εκτός απ' το ότι βρέθηκα σε ιδιαίτερα αξιόλογους χώρους που λειτουργούν αρκετά χρόνια, διαπίστωσα πως αποτελούν και εξαίρεση στο γενικό κανόνα του σήμερα..

Μπορεί ένας καλλιτέχνης που δεν τραγουδά λαϊκο - ποπ, να βιοποριστεί από το τραγούδι;

Ν.Α.: Ένας νέος καλλιτέχνης, δύσκολα..

Μπορούμε να σε δούμε και να σε ακούσουμε κάπου αυτό το διάστημα;

Ν.Α.: Αυτό το διάστημα βρίσκομαι σε συζητήσεις οπότε ευελπιστώ σχετικά σύντομα σε νέες εμφανίσεις.

Μετά από το single "Σ΄ Ένα Αύριο", τι ακολουθεί;

Ν.Α.: Υπάρχει η σκέψη για βίντεο κλιπ, για νέα δουλειά καθώς και για ζωντανές εμφανίσεις.

Νέλλυ, σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Ν.Α.: Σας ευχαριστώ πολύ και εγώ.

Ακούστε το "Σ΄ Ένα Αύριο" εδώ:

 

Διαβάστηκε 3062 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.