Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:05 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 21:30

Υποχώρηση ΥΠΑΑΤ στο ζήτημα της καταγραφής του Α.Τ.ΑΚ. στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, οι παραγωγοί μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ κανονικά, είτε έχουν είτε δεν έχουν Α.Τ.ΑΚ.

Η απόφαση του Υπουργού ήρθε κατόπιν αντιδράσεων που υπήρξε από μεγάλο μέρος των αγροτών γύρω από το θέμα.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αποστόλου, οι παραγωγοί έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν τον Α.Τ.ΑΚ μέχρι την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ της επόμενης χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσκομίσουν συμβόλαιο μίσθωσης τετραετούς διάρκειας.

Αναλυτικά η δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου για τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ) των αγροτεμαχίων:

«Η προσπάθειά μας για τη διασφάλιση των άμεσων ενισχύσεων στην Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020, παράλληλα με την σύσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για υποχρεωτική αναγραφή του Α.Τ.ΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, οδήγησαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην απόφαση να καλέσει τους αγρότες που υποβάλλουν τις σχετικές δηλώσεις για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους, να συμμορφωθούν.

Από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της σχετικής οδηγίας προέκυψαν προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις μισθωμένων αγροτεμαχίων.

Για αυτό αποφασίσαμε:

α) να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους κανονικά είτε έχουν είτε δεν έχουν Α.Τ.ΑΚ μέχρι 15/05/2018,

β) όλα τα ιδιόκτητα ή μισθωμένα αγροτεμάχια που έχουν Α.Τ.ΑΚ και υποχρεούνται να τον δηλώσουν μέχρι 15/05/2018 θα πληρωθούν κανονικά,

γ) όσα μισθωμένα ακίνητα δεν έχουν Α.Τ.ΑΚ θα πληρωθούν και αυτά κανονικά τα δικαιώματά τους με την υποχρέωση να προσκομίσουν τον Α.Τ.ΑΚ μέχρι την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ της επόμενης χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσκομίσουν συμβόλαιο μίσθωσης τετραετούς διάρκειας.

Αναλυτικότερες πληροφορίες θα δοθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Διαβάστηκε 1649 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία