Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:54 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 17:29

«Let’s Do It Greece» και φέτος σε περισσότερα σημεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Απ. Κατσιφάρας: Προτεραιότητα η διάδοση της αξίας του εθελοντισμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για μία ακόμη χρονιά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει ενεργά την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29  Απριλίου 2018 σε ολόκληρη τη χώρα, την οποία και έχει ήδη θέσει υπό την αιγίδα της.

Σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισημοποίησε την συμμετοχή της Περιφέρειας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Εθελοντή – Συντονιστή της Πανελλαδικής Δράσης Νίκο Κιούση, τους εθελοντές  Ελένη Λαμπαδαρίου, Αναστάση Σταμάτη και Κωνσταντίνο Καλαϊτζή, παρουσία και του βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού Δημήτρη Κωσταριά.

 «Η διάδοση της αξίας του εθελοντισμού για ένα καλύτερο περιβάλλον και για πιο ενεργούς πολίτες αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι ανάγκη να  αποκτήσουμε τη συνείδηση του εθελοντή, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας στην κατεύθυνση αυτή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, καλώντας όλους να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη εθελοντική προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο κ. Κιούσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που  αποτέλεσε ένα σημαντικό πρότυπο, αφού συμμετέχει ενεργά από το 2013 και επικαλούμενος την εμπειρία της, αλλά και το περιβαλλοντικό της απόθεμα ζήτησε να πολλαπλασιαστούν τα σημεία των εθελοντικών δράσεων.

Ο φετινός στόχος είναι να συντονιστούν 150.000 εθελοντές  σε 2.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» είναι το 2021 η Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece» να παρακινήσει το  5% του ελληνικού πληθυσμού.

Μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη,  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε η κεντρική συντονιστική συνάντηση. Συγκεντρώθηκαν όλοι οι εθελοντές, οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, ομάδες, καθώς και απλοί πολίτες, όπου συζήτησαν  με τον Εθελοντή –Συντονιστή του Let’s Do It Greece Νίκο Κιούση και τους εθελοντές της οργανωτικής ομάδας, για την καλύτερη προετοιμασία των δράσεων στη Δυτική Ελλάδα.

Δηλώστε τη δράση σας στο Χάρτη Δράσεων

Η ημέρα διεξαγωγής της δράσης Let's do it Greece, είναι για φέτος η  Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Οι δηλώσεις συμμετοχής δράσεων  γίνονται  στο Χάρτη Δράσεων στο σύνδεσμο : http://www.letsdoitgreece.org/activities/new

 

Διαβάστηκε 1074 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.