Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:24 μμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 19:02

Φιλική συνάντηση των τοπικών διοικήσεων περιφέρειας δυτικής Ελλάδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στο Θέρμο.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η τοπική μας διοίκηση στο πλαίσιο της περεταίρω ανάπτυξης σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των τοπικών διοικήσεων, αλλά και της προβολής του τόπου μας, πραγματοποίησε φιλική συνάντηση μεταξύ των τοπικών της περιφέρειάς μας στο Θέρμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.  Στην φιλική μας συνάντηση εκτός των τοπικών της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλίας μας τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος του εθνικού τμήματος κύριος Καραπατάκης Ιωάννης.

Η φιλική μας συνάντηση ξεκίνησε με εθιμοτυπική επίσκεψη στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Α/Δ κ. Παπαευθυμίου Δημήτριο τον οποίο ενημερώσαμε για τις δράσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, τόσο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην συνέχεια αναχωρήσαμε για το πανέμορφο Θέρμο. Εκεί  επισκεφτήκαμε το Αστυνομικό τμήμα Θέρμου όπου μας υποδέχτηκε ο διοικητής του Α/Α κ. Αντωνίου Αλέξιος ο οποίος μας ξενάγησε και στο μουσείο αστυνομικής ιστορίας που έχει δημιουργήσει στο αστυνομικό τμήμα.

Επισκεφθήκαμε το πατρικό σπίτι του Αγίου μας και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού καθώς και την Ιερά Μονή του όπου προσκυνήσαμε το τίμιο λείψανο. Η ηγουμένη μας ξενάγησε και  μας μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου μας.

Καταθέσαμε στεφάνι  στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων απέναντι απ’ το μοναστήρι του Πατροκοσμά, ανήμερα μάλιστα της υψώσεως του λαβάρου της επαναστάσεως απ’ τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Επισκεφθήκαμε  το νέο μουσείο Θέρμου, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από ενάμισι χρόνο απ’ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η υπεύθυνη του μουσείου κα.  Μακραδήμα Αποστολία μας ταξίδεψε στον χρόνο και την ιστορία του Θέρμου και της Αιτωλικής συμπολιτείας. Στο μουσείο υπάρχουν ευρήματα τα οποία χρονολογούνται ακόμα και απ’ το 2.000 Πχ.

Στην συνέχεια μας υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας Σπυρίδων ο οποίος  μας υποστήριξε τα μέγιστα στην οργάνωση και την φιλοξενία των επισκεπτών μας στο Θέρμο.  Μας ενημέρωσε για το Θέρμο, την ιστορία του και την προσπάθεια ανάδειξής της, καθώς και την προσπάθεια δημιουργίας ενός καλύτερου μέλλοντος για τον δήμο Θέρμου. Τον ενημερώσαμε για την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και το έργο της, ανταλλάξαμε δώρα και στην συνέχεια μας παρέθεσε γεύμα σε ένα πανέμορφο χώρο στο Πετροχώρι Θέρμου με θέα την Λίμνη Τριχωνίδα.

Η συνάντησή μας έληξε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Εσοδίων της Θεοτόκου στην Μυρτιά η οποία χρονολογείται απ’ το 9ο αιώνα και είναι το παλαιότερο μοναστήρι που σώζεται στο νομό Αιτ/νιας. Ο ηγούμενος της μονής πατέρας Ιωσήφ μας ξενάγησε στους χώρους του μοναστηριού και μας μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού στο πέρασμα των αιώνων.

Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να εκφράσουμε στον Δήμαρχο Θέρμου κ. Κωνσταντάρα Σπυρίδων για την φιλοξενία και την υποστήριξη της φιλικής μας συνάντησης. Στην προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας κα. Βικάτου Ολυμπία και την υπεύθυνη του μουσείου Θέρμου κα. Μακραδήμα Αποστολία για την ξενάγηση και το ταξίδι στην ιστορία του Θέρμου. Στον διοικητή του Α/Τ Θέρμου Α/Α κ. Αντωνίου Αλέξη για την υποστήριξη της φιλικής μας συνάντησης. Στον πρόεδρο του εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Καραπατάκη Ιωάννη που μας έκανε την τιμή να παραστεί στην συνάντηση. Τους φίλους απ’ τις τοπικές διοικήσεις της περιφέρειάς μας που μας έκαναν την τιμή να συμμετέχουν στην δράση μας αυτή. Ελπίζουμε να καταφέραμε να τους προσφέρουμε όμορφες αναμνήσεις απ’ την συνάντησή μας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάδειξη του τόπου μας και την περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ όλων των συναδέλφων και των μελών της ένωσής μας.

SERVO PER AMICEKO

ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

 

Διαβάστηκε 2354 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.