Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:27 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 17:20

Κωστούλας: «Υπάρχει μίσος για τον Σαββίδη»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού και αναφέρθηκε σε πλείστα όσα θέματα απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Κωστούλας ρωτήθηκε για τη διακοπή, στην οποία εναντιώθηκε, τον Ιβάν Σαββίδη, γύρω από τον οποίον επικρατεί μια «υπερβολή», όπως είπε, ενώ μίλησε και για τη διακοπή της Superleague, την επανέναρξή της και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους επιχειρηματίες.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση. Άλλα περιμέναμε και αλλού βρεθήκαμε. Έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που πρέπει να το επαναφέρουμε στη θέση του ή ακόμα ψηλότερα».

Για την επανέναρξη: «Δεν ήμουν ποτέ υπέρ της διακοπής γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν βοηθάει την κατάσταση. Στη πραγματικότητα θα έπρεπε να γίνει αυτό που γινόταν, δηλαδή να τιμωρείται η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι, οι παράγοντες και όποιοι άλλοι δημιουργούν επεισόδια. Όχι να τιμωρείται όλο το ποδόσφαιρο. Όλοι οι φίλαθλοι θέλουν πίσω τις Κυριακές με το ποδόσφαιρο».

Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν: «Βαριές ποινές είναι το μόνο μέτρο που θα συνετίσει αυτούς που δημιουργούν προβλήματα. Αυστηρότερες ποινές, ανάλογα με το αν είναι φίλαθλοι να τιμωρούνται αυτοί, αν είναι παράγοντες να τιμωρούνται οι παράγοντες ή ακόμα και οι ίδιες οι ομάδες. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί δεν είναι κάτι που ήρθε μόνο του. Και οι δημοσιογράφοι έχουν παίξει το ρόλο τους, οι παράγοντες, τα γραφεία Τύπου πολλών ομάδων που εκτόξευαν απειλές. Θα πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες που δεν μπορούν να μαζέψουν τους εκπροσώπους τους που βγαίνουν και κάνουν τέτοιες δηλώσεις».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ήταν μια πολύ ατυχής συγκυρία αυτή για τον ΠΑΟΚ. Ήταν από τα δύο φαβορί, ίσως και το πρώτο και η συγκεκριμένη ενέργεια του κ.Σαββίδη έφερε τα πάνω κάτω και δυστυχώς βρίσκεται σε αυτή τη θέση με ποινές, τιμωρίες και όλα αυτά. Κακή συγκυρία που δε θα έπρεπε να έχει γίνει. Αυτό που γίνεται εναντίον του είναι υπερβολή. Από τις συγκεντρώσεις που είχαμε για την επιτροπή δεν είναι αυτή η εικόνα που έχω. Ότι είναι καλός και σοβαρός επιχειρηματίας είναι. Και θα είναι πολύ καλό για το ποδόσφαιρο να παραμείνει εδώ. Αυτά που γράφονται τα θεωρώ υπερβολικά και με αρκετή δόση μίσους».

Για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους επιχειρηματίες: «Θα έπρεπε να προστατεύονται οι Έλληνες που έρχονται και επενδύουν εδώ και οι επιχειρηματίες που βγάζουν προς τα έξω μια καλή εικόνα της Ελλάδας. Ούτε με μένα έγινε αυτό, ούτε με άλλους που ήμασταν μαζί στα χρόνια της κρίσης. Δε το περίμενα αυτό από το ελληνικό κράτος. Δε θεωρώ πως το κράτος είναι απέναντι. Θεωρώ πως είναι απέναντι κάποια μέλη του. Κυρίως για πολιτικούς λόγους. Και στη πολιτική δε μπορείς να βγάλεις άκρη. Έχει παρατραβήξει όμως αυτό γιατί ο Σαββίδης δεν έχει δείξει ότι έκανε κάτι που έβλαψε την Ελλάδα ή την ελληνική επιχειρηματικότητα. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα».

Για το πρωτάθλημα που θα κριθεί στα δικαστήρια: «Με όλα αυτά που έχουνε συμβεί, λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο που μας αξίζει. Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια που ξέρουμε πως λειτουργούσε η ποδοσφαιρική εξουσία φτάσαμε να λέμε ότι τώρα αρχίζουμε να πιάνουμε πάτο».

Για την φετινή διαιτησία: «Μπορώ να πω ότι ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές χωρίς να την ωραιοποιήσουμε σε τέτοιο βαθμό ώστε να πούμε ότι έστρωσε. Αυτά τα πονηρά σφυρίγματα υπήρξαν και φέτος. Και στον Παναιτωλικό ακόμα. Αλλά πρέπει να γίνουν πολλές κινήσεις ακόμα. Αλλά από αυτά που διάβασα για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, γιατί δε το είδα, δεν είδα τον Κομίνη να στάθηκε στο ύψος του. Και ούτε περίμενα κάτι τέτοιο από αυτόν».

gazzetta.gr 

Διαβάστηκε 958 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.