Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:44 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 17:05

Παράταση μέχρι 2 Μαΐου στις αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης- σε δύο στάδια η διαδικασία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολίτικης και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμης, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στα Σχέδια Βελτίωσης ορίζεται η 2 Μαΐου. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η διαδικασία χωρίζεται σε δύο στάδια, όπου στο δεύτερο , έπειτα από ανακοίνωση της ΕΥΕ ΠΑΑ, οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά συμπληρωματικά στοιχεία τεκμηρίωσης του αιτήματος. Καταληκτική ημερομηνία του δεύτερου σταδίου ορίζεται η 5/06/2018.

Αναλυτικά, η τροποποιητική απόφαση αναφέρει:

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις της παρούσας, πρέπει να υποβάλλουν μία αίτηση στήριξης σε μία μόνο από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας.

Πιο συγκεκριμένα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr όπως αυτή εκτυπώνεται από το εν λόγω σύστημα, συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά του Παραρτήματος 1 της παρούσας.

Η υποβολή της εν λόγω αίτησης πραγματοποιείται, εντός των προθεσμιών της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, σε δύο στάδια:

Πρώτο στάδιο:

Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν και οριστικοποιούν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξης λαμβάνοντας ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής του αιτήματός τους.

Η επιλεξιμότητα των επενδύσεων ξεκινά από την ημερομηνία ηλεκτρονικής οριστικοποίησης της ανωτέρω αίτησης.

Επισημαίνεται ότι όταν η υλοποίηση των επενδύσεων προηγείται της απόφασης ένταξης, αυτή πραγματοποιείται με αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου, χωρίς να υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο σε συγχρηματοδότησή της.

Δεύτερο στάδιο:

Στο δεύτερο στάδιο, έπειτα από ανακοίνωση της ΕΥΕ ΠΑΑ, οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά συμπληρωματικά στοιχεία τεκμηρίωσης του αιτήματος.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 21/12/2017.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του πρώτου σταδίου, ορίζεται η 02/05/2018.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του δευτέρου σταδίου ορίζεται η 05/06/2018.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου, σύμφωνα με την παράγραφο 9 της παρούσας, ορίζεται η 20/06/2018.

Η έγγραφη υποβολή της αίτησης στήριξης υποβάλλεται στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του φυσικού προσώπου ή της έδρας του νομικού προσώπου ή του συλλογικού σχήματος.»

Προστίθεται παράγραφος 13 ως εξής:

«13. Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή αιτημάτων για τη θεώρηση εγγράφων, τη χορήγηση βεβαιώσεων κ.λπ. στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 18/05/2018.
Η χρηματοδότηση της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου καλύπτεται από τη δημόσια δαπάνη και την ιδιωτική συμμετοχή.

Η ενίσχυση (δημόσια δαπάνη) παρέχεται με τη μορφή επιχορήγησης κεφαλαίου επί εξοφλημένων δαπανών που κρίνονται επιλέξιμες από το διοικητικό έλεγχο των αιτήσεων πληρωμής και μπορεί να συνδυαστεί με χρηματοδοτικά εργαλεία. Επίσης, είναι δυνατή η χορήγηση προκαταβολής υπό προϋποθέσεις.

Τα όρια του αιτούμενου προϋπολογισμού ανά κατηγορία δικαιούχου αναφέρονται, επίσης, στο άρθρο 10 της Πρόσκλησης, ενώ το ποσοστό της ενίσχυσης ανέρχεται έως 85% του αιτούμενου προϋπολογισμού ανάλογα με την κατηγορία δικαιούχου και την Περιφέρεια.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν για κάθε πρόσθετη πληροφορία και υποστήριξη να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικών Μελετών και στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου (2641.0.69026-28-32)

Τι χρηματοδοτείται Επιλέξιμες επενδύσεις (δαπάνες) για τη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης»

  • Ίδρυση, μετεγκατάσταση, ανέγερση, επέκταση, αποπεράτωση και εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών.
  • Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού.
  • Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με τη χρήση σπόρου.
  • Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων και περίφραξη φυτειών. Αγορά καινούργιου ανθοκομικού αυτοκινήτου.
  • Αγορά καινούργιου μελισσοκομικού αυτοκινήτου. Αγορά και εγκατάσταση Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, εξοπλισμού επικοινωνιών και γραφείου.
  • Γενικές Δαπάνες, στις οποίες περιλαμβάνεται κάθε δαπάνη λήψης υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και δε δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από άλλα Μέτρα του ΠΑΑ.
  • Επιλέξιμες επενδύσεις (δαπάνες) για τη Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος».
  • Επενδύσεις που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα συνδεδεμένα ή αυτόνομα, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, αντλίες θερμότητας για παραγωγή θερμικής ενέργειας, ανεμογεννήτριες για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συνδεδεμένες ή αυτόνομες, καυστήρες βιομάζας, περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων της κατηγορίας.
  • Επενδύσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος όπως, κτιριακές εγκαταστάσεις και λοιπές κατασκευές που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση των αποβλήτων υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της γεωργικής εκμετάλλευσης, δεξαμενές (όπως ομογενοποίησης, αερόβιος αντιδραστήρας, αναερόβιος αντιδραστήρας κ.λπ.), η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων της εκμετάλλευσης (όπως διαχωριστήρας,εξοπλισμός βιοαερίου, εξοπλισμός κομποστοποίησης κ.λπ.), η περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων της κατηγορίας.
  • Γενικές Δαπάνες όπου περιλαμβάνεται κάθε δαπάνη λήψης υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και δε δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από άλλα Μέτρα του ΠΑΑ.

Δείτε την αρχική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ και την Τροποποιητική απόφαση ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 2227 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία