Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:55 πμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 09:56

Παρούσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση  της Μόσχας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συναντά το ρωσικό κοινό στην 25η Διεθνή τουριστική έκθεση MITT 2018, διοργανώνεται στην Μόσχα, από 13 έως 15 Μαρτίου 2018. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, δεδομένου ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται στην Πάτρα, ο μεγαλύτερος ναός των Βαλκανίων, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων Ρώσων προσκυνητών. Άλλωστε ο  Πολιούχος της Πάτρας,  Απόστολος Ανδρέας  είναι και ο Προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, των τεσσάρων εποχών και των πολλαπλών συμβόλων, με τα σύγχρονα μέσα τουριστικής προβολής που διαθέτει, θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Παράλληλα,  έχει συμμετάσχει σε ρωσικές εκδόσεις, επιδιώκοντας μια καλύτερη ακόμη γνωριμία με τη ρωσική αγορά. Μεταφρασμένος στα ρώσικα είναι και ο πολυσέλιδος τουριστικός οδηγός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα διανέμεται στην έκθεση.  
Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, που συνοδεύεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Καρπέτα και υπηρεσιακά στελέχη.  

 «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει έναν διακεκριμένο προορισμό και μια ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη. Έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητά μας την ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών, ώστε να καταλάβει τη θέση που πραγματικά της αξίζει στον τουριστικό χάρτη. Το όραμά μας είναι η προώθηση του συνόλου του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού, αγροτοδιατροφικού και τουριστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όλοι μαζί – Δημόσιος Τομέας, Ιδιωτικός Τομέας και Κοινωνία των Πολιτών – μπορούμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, βάσει των σύγχρονων αναγκών των ταξιδιωτών και των διεθνών τάσεων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τις αξίες της φιλοξενίας και της προσφερόμενης αυθεντικής εμπειρίας,» τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Με βάση το υλοποιούμενο σχέδιο τουριστικής προβολής, το οποίο έχει συνδιαμορφωθεί με τους φορείς του τουρισμού,  κυρίαρχος στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι να παρουσιάσει στη ρωσική αγορά και στον μεμονωμένο επισκέπτη, τους «θησαυρούς» που διαθέτει, δεδομένου ότι είναι  μία από τις πιο προικισμένες από πλευράς φυσικού και πολιτισμικού πλούτου περιοχές.

Η  Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και η Μονή της Αγίας Λαύρας, απ’ όπου ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων από τους τούρκους, η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, παγκόσμιο σύμβολο θυσίας και το σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, συνθέτουν τις μεγάλες αντιθέσεις της Περιφέρειάς, του κλασικού με το σύγχρονο, των αρχαίων θαυμάτων με τα νέα επιτεύγματα, της παράδοσης με το μοντέρνο, της άγριας φύσης με το γαλήνιο τοπίο.

Στις …αποσκευές της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκτός των άλλων, έχει και τη νέα ευρωπαϊκή διάκριση που πέτυχε για την Πάτρα ως Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας στο πλαίσιο του διαγωνισμού EDEN, που είχε θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός».

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα υπάρχουν  συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη τουριστικών γραφείων στη Μόσχα. Οι αναλυτικές παρουσιάσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα γίνονται από τα υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Βράβευση του Κρατικού Αερολιμένα Αράξου

Κατά την παραμονή του στη Μόσχα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έχει κληθεί στη βράβευση του Κρατικού Αερολιμένα Αράξου από τον  Ρωσικό τουριστικό οργανισμό  TEZ TOUR , στο πλαίσιο του θεσμού των διεθνών τουριστικών βραβείων Worldberry. Πρόκειται για  θεσμό που  επιβραβεύει τις προσπάθειες για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες του οργανισμού. Για το 2017 ο κρατικός αερολιμένας Αράξου επιλέχθηκε να βραβευθεί στην κατηγορία Best Partner Greece.  Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στη Μόσχα την Τετάρτη  14 Μαρτίου 2018.

Διαβάστηκε 1964 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 19:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.