Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:29 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 18:17

Μαθητές από την Αιτωλοακαρνανία στο 30ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δυτικής Ελλάδας (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των μαθητών από την Αιτωλοακαρνανία στο 30ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, το οποίο διεξήχθη στον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πάρκο Ειρήνης. Συγκεκριμένα οι αγώνες της τελικής φάσης πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 11 Μαρτίου, ενώ όπως αναφέρει ο Χαράλαμπος Τζότζολης (Εκπαιδευτής σκακιού της FIDE) διαγωνίστηκαν συνολικά 443 μαθητές από τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου. Από αυτούς περίπου 50 μαθητές ήταν από το Αγρίνιο, όλοι προκριθέντες από το 5ο Σχολικό Πρωτάθλημα Αγρινίου, δίνοντας δυναμικό παρών στη διοργάνωση.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του ο εκπαιδευτής εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι μαθητές από το Αγρίνιο κατέκτησαν συνολικά πέντε μετάλλια και η παρουσία τους ήταν εξαιρετική. “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που περίμεναν με υπομονή τους μικρούς σκακιστές καθώς οι αγώνες ξεκίνησαν στης 11:00 το πρωί και τελείωσαν λίγο μετά της 4 το απόγευμα” αναφέρει επίσης.

Πιο συγκεκριμένα:
 
Η Αγγελική Μερμίγκη χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια της πρώτης δημοτικού.
Ο Γιάννης Μερμίγκης χρυσό μετάλλιο στα αγόρια της τετάρτης δημοτικού.
Ο Δημήτρης Μασίκας χρυσό μετάλλιο στα αγόρια της πρώτης γυμνασίου.
Η Περσεφόνη Κατσακιώρη αργυρό μετάλλιο στα κορίτσια της τρίτης γυμνασίου.
Και ο Χάρης Σολωμός χάλκινο μετάλλιο στα αγόρια του Λυκείου.
Τα ονόματα των σκακιστών που αγωνίστηκαν:
 
Στα νήπια: Αντωνόπουλος Λάμπρος.
Στην πρώτη δημοτικού: Μερμίγκη Αγγελική, Σκαρτσάρης Μάξιμος, Μπαρούχα Βικτωρία, Νταλαπέρας Κωνσταντίνος και Βασιλική Παπούτση.
Στην δευτέρα δημοτικού: Γκοργκόλης Κωνσταντίνος, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Πατσέας Ναπολέων, Παπάς Σάββας και Ρίζος Γεώργιος.
Στην τρίτη δημοτικού: Παπαναστασίου Ευθύμης, Πιτσινέλης Γεώργιος, Μουρούκος Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνου Χριστόφορος, Παπανδρώνης Ιωάννης, Τσιρογιάννη Νεφέλη, Πετρούλας Γεώργιος και Ανδριόπουλος Νέστορας.
Στην τετάρτη δημοτικού: Μερμίγκης Ιωάννης, Μπαρούχας Βαγγέλης, Πατσέας Χρήστος, Κάππας Κωνσταντίνος, Καλόφωνος Δημήτρης, Μπεληγιάννη Αδαμαντία, Καμμένος Νικήτας, Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα και Σκαρτσάρης Ιωάννης.
Στην πέμπτη δημοτικού: Μουρούκος Παναγιώτης, Ασημακόπουλος Αναστάσιος, Πλατανιάς Κωνσταντίνος, Πάπανδρώνη Δήμητρα, Παπουτσής Ευστάθιος, Κόκοτου Μαρία και Τσιρογιάννης Σήφης.
Στην έκτη δημοτικού: Μητσόπουλος Γεώργιος, Πλατανιάς Βασίλης, Φαγοπούρνης Γεώργιος και Κάππας Δημήτριος.
Στην πρώτη γυμνασίου: Μασίκας Δημήτρης και Καλδάνης Άγγελος.
Στην δευτέρα γυμνασίου: Κόκοτος Λουκάς και Φασούλας Θοδωρής.
Στην τρίτη γυμνασίου: Κατσακιώρη Περσεφόνη.
Λύκεια: Σολωμός Χάρης.
 
Ακολουθούν φωτογραφίες:
 
agriniopress.gr
 
Διαβάστηκε 1741 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.