Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 17:08

Δεσμευτήκαμε να πληρώνουμε ετησίως 27 δις μέχρι το 2023 και 36 δις μέχρι το 2060!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θεόδωρος Κατσανέβας

Σύμφωνα με την εξωφρενική ή και απίστευτη απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 που επικαιροποιείται με νεότερες αποφάσεις και συμφωνίες, η χώρα μας έχει δεσμευτεί να καταβάλλει στους δανειστές για την εξυπηρέτηση του χρέους, κάθε χρόνο 27 δις (15% του ΑΕΠ) μέχρι το 2023 και 36 δις ( 20% του ΑΕΠ) από το 2023 μέχρι το 2060.Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε εδώ τη σχετική παράγραφο του επίσημου κειμένου της απόφασης του ίδιου Eurogroup, η οποία αποσιωπάται, αλλά μπορεί να τη βρει ο ψαγμένος αναγνώστης σε επίσημα κείμενα:

«The Eurogroup welcomes the commitment of Greece to maintain a primary surplus of 3.5% of GDP until 2022 and thereafter a fiscal trajectory that is consistent with its commitments under the European fiscal framework, which would be achieved according to the analysis of the European Commission with a primary surplus of equal to or above but close to 2% of GDP in the period from 2023 to 2060. The Eurogroup concluded that debt sustainability should be attained within the framework of the debt measures envisaged by the Eurogroup in May 2016. In this regard, the Eurogroup recalled the assessment of debt sustainability with reference to the agreed benchmarks for gross financing needs: GFN should remain below 15% of GDP in the medium term and below 20% of GDP thereafter so as to ensure that debt remains on a sustained downward path.»

Από την τελευταία ως άνω παράγραφο διατυπώνεται, ομολογουμένως με κομψό τρόπο ότι, «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν κάτω του 15% του ΑΕΠ σε βραχυπρόθεσμο διάστημα και κάτω του 20% από εκεί και πέρα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος παραμένει σε σταθερή καθοδική πορεία»!

Στον ίδιο χορό της καταστροφής κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Αυτήν την εξωφρενική ρύθμιση δέχτηκαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να παραμείνει η χώρα αιχμάλωτη μέσα στην ευρωφυλακή και με συνακόλουθα πολλά προαπαιτούμενα, όπως είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων,η φοροκαταιγίδα, η εκχώρηση ελληνικών δημόσιων φορέων, τραπεζών,επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κλπ. Τα προαπαιτούμενα αυτά, πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, αλλιώς οι δανειστές, σε κάθε περίπτωση, δεν παρέχουν εκβιαστικά την εκάστοτε συμφωνημένη «δόση» ρευστότητας σε ευρώ, η οποία χρησιμοποιείται για πληρωμή με πανωτόκι για παλαιότερα δάνεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, μέσα στο 2017 έχουν λήξει χρέη ύψους 38 δις, από τα οποία τα 27 δις καταβλήθηκαν από εγχώριους πόρους, δηλ. από το πλεόνασμα του 3,5% του προϋπολογισμού και την πώληση-εκποίηση μισοτιμής χρυσοφόρων περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, μέσα από το Υπερταμείο που ελέγχεται για 99 χρόνια από τους δανειστές.
Η τερατώδης συμφωνία έχει τη σιωπηλή έγκριση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός από το γεγονός ότι η ΝΔ δεν την κατήγγειλε,ο Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει δηλώσει δημόσια ότι, το κράτος έχει συνέχεια και η ΝΔ θα τιμήσει τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο γύψο για 60 χρόνια και αντίο ανάπτυξη

Με τη αποφράδα αυτή ρύθμιση του Eurogroup, η Ελλάδα σέρνεται στα τέσσερα και παραδίδεται ολοκληρωτικά και απόλυτα στους δόλιους δανειστές, δόξα να έχει το «πάση θυσία στο ευρώ. ! Η χώρα μπαίνει στο γύψο για πενήντα ολόκληρα χρόνια και όλοι ή σχεδόν όλοι, σφυρίζουν αδιάφορα ή περί άλλων τυρβάζουν.
Ύστερα από αυτό, είναι κωμικοτραγικό να περιμένουμε να κατορθώσει η χώρα να βγει από τη μέγκενη των δανείων, της ύφεσης, τη συνεχόμενη φτωχοποίηση. Η εικονική αισιοδοξία που καλλιεργείται έντεχνα, φυσικά και δεν οδηγεί σε ανάπτυξη αλλά απλώς δίνει χρόνο στους δανειστές για να υφαρπάξουν ολόκληρο τον πλούτο της πατρίδας μας. Καμιά χώρα στον κόσμο, ούτε και η Γερμανία,η Ελβετία,η Σουηδία ,ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κλπ.,δε είναι σε θέση να πετύχουν ανάπτυξη με το βάρος παρόμοιων κολοσσιαίων χρεών.

Η βελούδινη μεταχείριση της Γερμανίας για τα αιματοβαμμένα της χρέη

Αντίθετα με την περίπτωσή μας, εξοργιστικά βελούδινη είναι η μεταχείριση της Γερμανίας για τα αιματοβαμμένα χρέη της που μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ανερχόταν σε 600% του ΑΕΠ. Με τη συμφωνία του Λονδίνου το 1953 στην οποία συμμετείχε και η νικήτρια Ελλάδα, της χαρίστηκε το 70% αυτών των χρεών και το υπόλοιπο ρυθμίστηκε με αναπτυξιακή ρήτρα.
Και ενώ τα χρέη της Γερμανίας οφειλόταν σε δύο πολέμους που προκάλεσε η ίδια, στη δική μας περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών χρεών,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, (αν συνυπολογιστεί και το κούρεμα του PSI το 2012 κυρίως με ελληνικά ομόλογα, δημόσια και ιδιωτικά), δημιουργήθηκε μέσα στην ευρωζώνη. Αυτό καταδεικνύει ότι συρθήκαμε μεθοδικά σε μια καλοστημένη “παγίδα χρέους” με τη συνευθύνη ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες συνεχίζουν να εκτελούν τη χώρα με την υποστήριξη των κατοχικών ΜΜΕ που ψεκάζουν τον ελληνικό λαό με τεράστια ψέματα και φοβίες. Και ομνύουν στο εγκληματικό και πονηρό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ».

Τι σημαίνει η επίμαχη ρύθμιση στην πράξη

Στην πράξη, η επίμαχη ρύθμιση του Eurogroup σημαίνει ότι, θα αυξηθεί περαιτέρω η φοροκαταιγίδα, θα μειωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, τα εισοδήματα, θα υφαρπαγούν κατοικίες και επιχειρήσεις λόγω αδυναμίας πληρωμής δανείων, τα προβληματικά δάνεια θα παραχωθούν σε ξένους τραπεζικούς γύπες, θα αφελληνιστεί έναντι πινακίου φακής ολόκληρη η δημόσια περιουσία (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΠΑ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ενεργειακός πλούτος, λιμάνια, αεροδρόμια, τουριστικά ακίνητα, δημόσια κτίρια και εκτάσεις, θυγατρικές τραπεζών σε Ελλάδα και εξωτερικό κλπ).
Θα μεγαλώσει και άλλο ο πόνος,η δυστυχία, η ανεργία, το κλείσιμο και η φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό, η μαζική μετανάστευση, τα συσσίτια, οι αυτοκτονίες η απέραντη φτώχεια και δυστυχία, η σύγχρονη ελληνική τραγωδία που τελειωμό δεν έχει. Και δε θα έχει όσο βιώνουμε και δεχόμαστε την νεο-γερμανική ευρωκατοχή.

Αυτή είναι η ουσία της διαβολικής ρύθμισης του Eurogroup που, τονίζεται και πάλι,παραγνωρίζουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα κόμματα και τα κεντρικά καθεστωτικά ΜΜΕ. Η ρύθμιση μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα Μπανανία καταδικάζοντάς την σε ένα αυτοτροφοτούμενο κύκλο ύφεσης, φτωχοποίησης, και μιζέριας. Και πλήρη αφελληνισμό της πατρίδας μας μέσα στα επόμενα 50-60 χρόνια.

odosdrachmis.gr

Διαβάστηκε 3312 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 17:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.