Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:28 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 18:52

Δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό στο Γυμνάσιο & Λύκειο Εμπεσού (Δευ 12/3/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε συνέχεια των δράσεων που έχει προγραμματίσει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας σε συνεργασία με τον οργανισμό του Χαμόγελου του Παιδιού, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου θα υλοποιηθεί παρέμβαση στο Γυμνάσιο και Λύκειο Εμπεσού. Το θέμα της παρέμβασης θα είναι ο σχολικός εκφοβισμός.

Ο σχολικός εκφοβισμός (school bulling) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομήλικων παιδιών, με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση.

Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

Πηγή: e-maistros.gr

Διαβάστηκε 1490 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.