Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 17:38

Παναιτωλικός, ένας Κύριος 92... Μαρτίων! (Κουίζ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H ταυτότητα γράφει πλέον... ετών 92. Βαδίζοντας για τα καλά στην 10η δεκαετία της ζωής του, ο Παναιτωλικός ήταν δημιουργήμα μιας παρέας αστών Αγρινιωτών στο μακρινό 1926. Στις 9 του Μάρτη πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν κάτι που στην πορεία του χρόνου ήταν και είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο για μια ολόκληρη πόλη, για έναν ολόκληρο νομό. Τον μεγαλύτερο της χώρας, όσο αφορά την έκτασή του.

Σήμερα 92 χρόνια μετά ο Παναιτωλικός έχει πολλούς λόγους να γιορτάζει με περηφάνια τα γενέθλιά του. Περηφάνια γιατί πλέον έχει εδραιωθεί για τα καλά στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, περηφάνια γιατί ως άρτιος οργανισμός απολαμβάνει τον σεβασμό και ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη, περηφάνια γιατί με την στιβαρή διοίκηση που πορεύεται εδώ και 12 χρόνια δεν έδωσε δικαιώματα και έκοψε... ορέξεις πολλών για «φιλίες με ανταλλαγές», περηφάνια γιατί δεν είναι κανένα δικό του μέλος να βρίσκεται στις μεγάλες λίστες δικαστικών υποθέσεων που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια είναι ότι αν... βουτήξει κανείς στην 92χρονη ιστορία του συλλόγου δεν θα βρει... κούπες, χρυσάφι και μεγάλες διακρίσεις, αλλά θα βρει με το «τσουβάλι» λόγους που έκαναν περήφανο τον κόσμο του και... ψήλωναν καθημερινά τον σύλλογο. Από τα χρόνια των Νυχτερινών Σχολών, από την αντιδικτατορική δράση που επέδειξαν μέλη της «κυανοκίτρινης οικογένειας», αλλά κι από τις εκατοντάδες δράσεις που κατά καιρούς συμμετείχαν παίκτες, προπονητές, διοικήσεις, αλλά κυρίως ο απλός κόσμος. Αυτός, που για να μην ξεχνιόμαστε, σε... άλλες, δύσκολες, πέτρινες εποχές με την φωνή τους, αλλά κυρίως με το υστέρημά τους κράτησαν τον σύλλογο όρθιο και δεν επέτρεψαν να... αφανιστεί από τον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Με τον Παναιτωλικό να... βαδίζει πια σταθερά κι ανοδικά προς τον «αιώνα» του, το gazzetta.gr εύχεται στον ιστορικό σύλλογο του Αγρινίου και παράλληλα καλεί τους χιλιάδες φίλους του, μικρούς και μεγάλους, να... φρεσκάρουν ή να μάθουν μικρά κομμάτια από την ιστορία του συλλόγου μέσα από το παρακάτω κουίζ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 91 ΧΡΟΝΙΑ 

 

GAZZETA.GR

Πόσο Παναιτωλική ιστορία γνωρίζεις;

Ο Παναιτωλικός γιορτάζει 92 χρόνια ζωής και το gazzetta.gr καλεί τους φίλους της ομάδας να... σβήσουν κεράκια με ένα τεστ γνώσεων

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ TO QUIZ

 

Διαβάστηκε 1570 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.