Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:32 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 14:51

Μήνυμα του βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπου για την Ημέρα της Γυναίκας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας γυναικών, που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίες και μετέπειτα, την κατάκτηση του αναφαίρετου δικαιώματος της ψήφου.

Η σημασία του ρόλου της γυναίκας στο επαγγελματικό προσκήνιο, η ενεργή δραστηριοποίηση αλλά και η εδραίωση της θέσης της όχι μόνο σε θέσεις «κλειδιά» της δημόσιας ζωής αλλά και σε κατεξοχήν ανδρικά επαγγέλματα, υποδεικνύει ότι «όταν θέλει…. μπορεί και όταν αγωνίζεται ….. κατακτά πολλά περισσότερα».

Είναι μικρό το χρονικό διάστημα που οι γυναίκες έχουν κατακτήσει την πρόσβαση σε χαρακτηριστικά ανδροκρατούμενους  θεσμούς. Η περιορισμένη συμμετοχή των γυναικών στο δημόσιο βίο, όπου απορρέει μέσα από μία μεταχρονολογημένη ιδεολογία, συμβάλλει αναμφισβήτητα στον κοινωνικό αποκλεισμό των γυναικών.

Παρόλα αυτά, η γυναίκα στρέφει την  πλάτη στα ταμπού και στις προκαταλήψεις που υπήρχαν, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια κατακτά το ακατόρθωτο, ξεπροβάλει από το περιθώριο και ακόμα μάχεται για τη μείωση του μισθολογικού χάσματος και για την ίση συμμετοχή της στην πολιτική σκηνή όπου βρίσκει σύμμαχο την εφαρμογή του μέτρου της ποσόστωσης. Η διεκδίκηση δεν σταματάει εδώ.

Η Περιφέρεια μέσα από τη διοργάνωση δράσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, δρα και ενεργεί αποφασιστικά στην εξάλειψη της  μάστιγας της κοινωνίας που οδηγεί στην κατάφορη παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Η Π.Δ.Ε στέκεται δίπλα αρωγός, στη γυναίκα εργαζόμενη, στη γυναίκα – μητέρα, στη γυναίκα αγρότισσα. Μέσα από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας, όπου αποσκοπεί στη μείωση των ανισοτήτων των φύλων σε επίπεδο ποιότητας απασχόλησης, αλλά και διαμέσου της υλοποίησης δράσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η ΠΔΕ στοχεύει πρωτίστως στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στην ενδυνάμωση της παρουσίας της σύγχρονης γυναίκας μέσω της διασφάλισης ίσων ευκαιριών στην ευρύτερη αγορά εργασίας.

Διαβάστηκε 1280 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.