Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 19:47

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 95 - Φεβρουαρίου 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο τεύχος 95 του ηλεκτρονικού περιοδικού "Πρασινο + Μπλέ" που κυκλοφορεί τον φεβρουάριο του 2018 με βασικό θέμα το Οικοθέατρο 2018 που εξελίσεται στην Ναύπακτο, με θεατρικές ομάδες απο μαθητές δημοτικών σχολείων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

Το μήνυμα του Υπεύθυνου Έκδοσης Τάσου Ξύδη Κάθε ημέρα «η Ώρα της Γης»

Κάποιοι αμφισβητούν ακόμα την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής.Λες και δεν την βλέπουμε κάθε ημέρα με τα ακραία επαναλαμβανόμενακαιρικά φαινόμενα και με τους πολίτες να προσπαθούν να επιβιώσουν όλωναυτών των συμφερόντων και των ανακατατάξεων σε παγκόσμιο επίπεδο.Οι επιστήμονες πάντως συνεχίζουν να δηλώνουν ανήσυχοι για το μέλλον του πλανήτη.Εάν δεν μειώσουμε την κατανάλωση ορυκτών, εάν δεν μειώσουμε τασκουπίδια, εάν δεν σεβαστούμε τα δάση και τις θάλασσες, δυστυχώς θα επαληθευτούν και οι χειρότεροι φόβοι μας. Χαιρετίζουμε για μια ακόμη χρονιά την συμβολική δράση του WWF«Η Ώρα της Γής» που από το 2007 προτρέπει τους πολίτες του κόσμου νασυμμετάσχουν μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας.Συμμετέχουμε, ελπίζοντας να είναι για τον κάθε ένα από εμάς «κάθε ημέρα η Ώρα της Γης» και όχι μόνο κάθε τέλος Μαρτίου.

Στην ενότητα "ΟΙΚΟδράσεις": ΟΙΚΟθέατρο 2018. Ξεκίνησαν με επιτυχία οι παραστάσεις...

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις της πολυβραβευμένης δράσης «ΟΙΚΟθέατρο» μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει για 8η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+Μπλε”.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 18:00 υλοποιήθηκαν οι επόμενες 2 θεατρικές παραστάσεις: «Το ποτάμι που θύμωσε» του Θ. Παπαϊωάννου από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Δ1’ και «Μια Κυριακή στο δάσος» του Θ. Παπαϊωάννου από το 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Γ1’.

Στην ενότητα "ΟΙΚΟθέμα": Μικρά στο μάτι... αλλά χαριτωμένα

Μπορεί να είναι μικρά στο μάτι, αλλά αυτά τα σπίτια σίγουρα έχουν μεγάλη προσωπικότητα! Λιλιπούτεια, όμορφα, εντυπωσιάζουν όχι μόνο με το μικρό τους μέγεθος αλλά και με το ξεχωριστό στιλ και το μοναδικό χαρακτήρα τους.

Στην ενότητα "ΟΙΚΟθέμα": Κορινθιακός Κόλπος Προστατευόμενη περιοχή Natura 2000

Ο Δήμος Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ», τις οικολογικές οργανώσεις, ΑΛΚΥΩΝ, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, την Οικολογική Κίνηση Πάτρας και τον Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων Ναυπακτίας και Περιχώρων συνδιοργάνωσαν στη Ναύπακτο εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Η ανακήρυξη το Κορινθιακού Κόλπου ως προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000».

Στην ενότητα "ΟΙΚΟθέμα": Οι πέτρινες βρύσες της Ναυπάκτου

Η Ναύπακτος με ιστορία και πολιτισμό πάνω από τρεις χιλιετίες, έχει επιπλέον και το φυσικό χάρισμα να διαθέτει άφθονα και γάργαρανερά. Το δώρο αυτό της φύσης, το εκμεταλλεύτηκαν, οι κάτοικοί της, ανά τους αιώνες, χτίζοντας πέτρινες βρύσες και υδραγωγεία για να υδροδοτούνται όλες οι γειτονιές.

Στην ενότητα "ΟΙΚΟδράσεις": Η Ώρα της Γης

Η παγκόσμια κινητοποίηση στην «Ώρα της Γης» για μία ακόμη χρονιά που διοργανώνει το WWF, δεν έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση για μια ώρα εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε μία χώρα που συμμετείχε σε αυτήν. Ο στόχος είναι άλλος. Η ευαισθητοποίηση των κυβερνόντων, των πολιτών και των επιχειρήσεων, για το υπαρκτό πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών αλλά και της υπερκατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην ενότητα OIKOειδήσεις: SOS για την Ηπειρο

Η Ήπειρος, ένας τόπος με άφθονα νερά, εκατοντάδες είδη ζώων και φυτών και πλούσια ιστορία και παράδοση, εκπέμπει SOS. Η πιο παρθένα ίσως περιοχή της Ελλάδας απειλείται άμεσα από επικίνδυνες εξορύξεις πετρελαίου. H τοπική κοινωνία ήδη αντιδρά, χρειάζεται όμως η συμμετοχή όλων πριν να είναι αργά. Η GREENPEACE αντιδρά σ’ αυτό το επερχόμενο έγκλημα και καλεί όλους σε εγρήγορση.

Στην ενότητα OIKOπροορισμοί: ΒΑΡΑΣΟΒΑ το Αγιον Ορος της Αιτωλοακαρνανίας

Bρίσκεται στην είσοδο του Κορινθιακού Kόλπου, πάνω ακριβώς από τον όρμο της Καλυδώνας. Ένας μεγάλος πέτρινος όγκος, που είναι γυμνός και φθάνει τα 917 μ. ύψος, από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

Μπορείτε τα διαβάσετε η να κατεβάσετε όλο το περιοδικό "Πρασινο+Μπλέ" απο τον παρκάτω σύνδεσμο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 
 
 
Διαβάστηκε 2208 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.