Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:32 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 19:37

Σε διπλωματική αποστολή οι μαθητές του Λυκείου Αιτωλικού!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Γενικό Λύκειο Αιτωλικού συμμετείχε στο 21ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Αθήνας – ΜΗΕ (21st Athens Model United Nations) που πραγματοποιήθηκε στις 2, 3 και 4 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Novotel στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο – προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 250 μαθητές από σχολεία κυρίως του νομού Αττικής κι από σχολεία του εξωτερικού.

Από το ΓΕΛ Αιτωλικού συμμετείχαν 8 μαθητές: Ευανθία Ακρίδα (Α’), Χριστίνα Μετκάι (Α’), Ειρήνη Περιστέρη (Α’), Τσιλίκας Γιάννης (Α’), Παρασκευή Γεωργούση (Β’), Χρήστος Ζούκας (Β’), Σούλι Πάολα (Β’), Τσιρογιάννη Ελένη (Β’) με συντονιστές το Διευθυντή του σχολείου, Αναστάσιο Φραγκαναστάση, και τους εκπαιδευτικούς Βασιλική Μαραβέλη (ΠΕ06) και Πέτρο Σαπουντζάκη(ΠΕ19).

Από την Οργανωτική Επιτροπή του ΜΗΕ είχε ανατεθεί στο σχολείο η προσομοίωση των διπλωματικών αποστολών της Ελβετίας και της Νοτίου Αφρικής από 4 μαθητές έκαστη.

Οι μαθητές του Λυκείου Αιτωλικού εκπροσώπησαν τις χώρες ΕΛΒΕΤΙΑ και ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ σε διάφορα φόρουμ του ΟΗΕ, όπως η Γενική Συνέλευση και οι επιτροπές της, το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Ασφαλείας. Ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να αντιμετωπίσουν τα παγκόσμια ζητήματα που συχνά παραμένουν αποκαλυμμένα από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης και να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της διεθνούς διπλωματίας, βελτιώνοντας παράλληλα τις ρητορικές δεξιότητές τους. Η επίσημη και εργασιακή γλώσσα του συνεδρίου ήταν η αγγλική.

Οι μαθητές του Λυκείου Αιτωλικού στην ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ πρότειναν μέτρα

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 1917 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.