Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:29 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 18:31

«Μετονομασία και επαγγελματικά δικαιώματα τώρα» διεκδικούν οι φοιτητές του ΔΠΦΠ-Κατάληψη στην Πρυτανεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε κατάληψη βρίσκεται το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση φοιτητών.

Η κατάληψη λαμβάνει χώρα λόγω της μη μετονομασίας του τμήματος αλλά και λόγω των «υποσχέσεων που ακούνε χρόνια από τους πολιτικούς άρχοντες του Αγρινίου και τα ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων», όπως υποστηρίζουν.

Παράλληλα  σε κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών από νωρίς το πρωί σήμερα προχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. «Ύστερα από απαιτήσεις τόσων χρόνων και διεκδικήσεων του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Δ.Π.Φ.Π. για την αναβάθμιση του πτυχίου μας, απαιτούμε την άμεση μετονομασία μας σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος και την κατοχύρωση των αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων» αναφέρει το Συντονιστικό κατάληψης Τμήματος Δ.Π.Φ.Π. 

«Το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων διεκδικεί την μετονομασία του σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος από το 2009. Ύστερα  από την αλλαγή του προγράμματος σπουδών για την μετάβαση μας σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος και την εισήγηση της εξωτερικής αξιολόγησης για την ανάπτυξη του πτυχίου μας, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στέκεται εμπόδιο και δεν προωθεί το φάκελο της μετονομασίας μας στο Υπουργείο Παιδείας. Το τελειωτικό  χτύπημα στο Τμήμα μας είναι οι καινούριες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής και την ένταξη μας σε αυτή, ενώ έχουμε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Μας οδηγούν στην τελειωτική διάλυση των σπουδών μας και του μέλλοντος μας» αναφέρουν οι φοιτητές στα  Foititikanea.gr.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1600 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.