Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:02 μμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 18:12

Πανελλαδικές 2018: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Το χρονικό διάστημα για την υποβολή της αίτησης-δήλωσης των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του αρμόδιου για τις πανελλαδικές γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γ. Αγγελόπουλου: «Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους σχετική αίτηση-δήλωση εντός του Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους. Το διάστημα για την υποβολή της αίτησης-δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018, κατόπιν και νεότερης εγκυκλίου που θα ακολουθήσει.

»Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο λύκειό τους. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν αίτηση-δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις».

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστηκε 1635 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.