Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:25 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 00:06

Δυναμικό «παρών» σε μια ιστορική εκδήλωση για το αρχαίο Θέρμο στη σκία της Ακρόπολης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, πλήθος Θέρμιων και Αιτωλοακαρνάνων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση για το βαρυσήμαντο θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Μια σπουδαία εκδήλωση με θέμα «Θέρμος: Η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, Το Ιερό του Απόλλωνος και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως όπου επικράτησε το αδιαχώρητο.

Το αδιαχώρητο επικράτησε στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου εκατοντάδες Θέρμιοι, και όχι μόνο, γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο για να ενημερωθούν για τον αρχαίο Θέρμο, κοιτίδα Δημοκρατίας και Πολιτισμού, που αποτέλεσε παράδειγμα ισοπολιτείας και ισονομίας των πανάρχαιων χρόνων.

Την ιστορική εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Θέρμου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και την Εταιρεία Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου, ενώ τελέσθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

iaitoloakarnania.gr

 

Διαβάστηκε 1665 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.