Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:12 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 13:23

3η Γιορτή Εσπεριδοειδών στην Παντάνασσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της 3ης γιορτής εσπεριδοειδών  που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Παντάνασσας «Πυγμαίος ο Τριχώνιος» σε συνεργασία με από το Δήμο Αγρινίου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο του προγράμματος για την αγροδιατροφή και τα τοπικά προϊόντα που υλοποιεί  το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης,  με γενική Θεματολογία «Τοπικά Αγροδιατροφικά Προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: Ανάδειξη και Αξιοποίηση».

Στο πλαίσιο του προγράμματος την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ενημέρωση στο Δημοτικό σχολείο Παντάνασσας όπου η κ. Μαίρη Λυμπέρη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc, ενημέρωσε τους μαθητές για τα οφέλη της κατανάλωσης εσπεριδοειδών στην καθημερινή τους διατροφή  και η κ. Βάσω Ψηλού, Γεωπόνος με ειδίκευση στην οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου, μίλησε για την διαδικασία εξαγωγής του ελαιολάδου και πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές οργανοληπτική αξιολόγηση εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Παντάνασσας παρουσία των Aντιδημάρχων  Γιάννη Φαρμάκη και Ευθύμιου Γρίβα, του προέδρου του συλλόγου «Πυγμαίος ο Τριχώνιος» κ. Γ. Πατλιά  καθώς και τοπικών προέδρων, Δημοτικών Σύμβουλων, Περιφερειακών συμβούλων  και άλλων φορέων με σειρά ομιλιών και δρώμενων για την ανάδειξη των τοπικών  προϊόντων.

Τα θέματα της ενημέρωσης εισηγήθηκαν η κ. Βασιλική Χατζηαγάπη, γεωπόνος του Δήμου Αγρινίου με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Τοπική Παραγωγή» και ο γεωπόνος κ. Σάββας Βλάχος της ΔΑΟΚ της ΠΕ Αιτ/νιας με θέμα: «Τα εσπεριδοειδή και η μελισσοκομία».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με εικαστικά και θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παντάνασσας με θέματα από τον χώρο της εσπεριδοκαλλιέργειας. Επίσης προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα και ποτά στους παρευρισκόμενους για γευσιγνωσία ενώ οι γυναίκες του συλλόγου και παραγωγοί αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών παρέθεσαν bazaar.

Το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Παντάνασσας και ο Μουσικός Σύλλογος Παντάνασσας παρουσίασαν μουσική παράσταση και παραδοσιακούς χορούς  και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δωρεάν παροχή φυσικών χυμών από τον Σύλλογο και τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

 

Διαβάστηκε 1124 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.