Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:51 πμ
 
wm small
Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 19:54

Καινούριος πρεσβευτής του eTwinning για την Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοινώθηκε επίσημα ο ορισμός εθελοντικού σώματος περιφερειακών πρεσβευτών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning για τα σχολικά έτη 2017-18 και 2018-19. Συγκεκριμένα, για την Αιτωλοακαρνανία, τόσο για την πρωτοβάθμια, όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Γεώργιος Γιωτόπουλος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υποδιευθυντής του ΔΙΕΚ Πάτρας. Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η διοργάνωση και υλοποίηση ημερίδων eTwinning στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, που θα απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους χρήστες.

Τι είναι το eTwinning;
Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Το eTwinning είναι η Κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη. Εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν τα online εργαλεία του eTwinning (τη Διαδικτυακή Πύλη και το Desktop) για να βρεθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και παραδείγματα πρακτικής, να ομαδοποιηθούν σε Ομάδες, να μάθουν μαζί στις Εκδηλώσεις Εκμάθησης και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων. Μέσω του eTwinning, σχολεία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Κροατίας, της FYROM θα υποστηριχτούν στην «αδελφοποίηση» σχολείων μέσω του Internet.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.etwinning.gr

etwinning-giotopoulos (1)

etwinning-giotopoulos (2)

etwinning-giotopoulos (3)

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1549 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.