Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 13:26

Άνοιξε την αυλαία του το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννακόπουλου στο Facebook

Η Θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Λευκίμμης της Κέρκυρας άνοιξε χθές το βράδυ την αυλαία του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο.

Το φεστιβάλ αυτό, που αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό , κάθε χρόνο βελτιώνεται και έχει όλο και περισσότερες συμμετοχές από θεατρικές ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων όχι μόνο του Αγρινίου η της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και άλλων νομών.

Οι φετινές παραστάσεις όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το χρονικό διάστημα 3Μαρτίου έως 22 Απριλίου και είναι 28 εκ των οποίων οι 9 από σχολεία εκτός της Αιτωλοακαρνανίας .

Για την πραγματοποίηση των παραστάσεων αυτών, που είναι υψηλών προδιαγραφών, εργάστηκαν από την αρχή του σχολικού έτους 578 μαθητές και 72 καθηγητές.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι, συμπεριλαμβανομένου και του φετινού φεστιβάλ, οι παραστάσεις ανέρχονται στις 165.

Τέλος το Μαθητικό Φεστιβάλ Αγρινίου αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου και της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Y.Γ. 1.- Μετά το φετινό φεστιβάλ οι θεατρικές παραστάσεις θα ανέλθουν στις 165 και με μια πρόχειρη εκτίμηση για την πραγματοποίησή τους όλα αυτά τα χρόνια έλαβαν μέρος 3500 μαθητές, 500 καθηγητές και τις παρακολούθησαν 80.000 θεατές.

2.- Εκτός από τις σχολικές θεατρικές ομάδες στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου δραστηριοποιούνται 12 περίπου αξιόλογες θεατρικές ομάδες φορέων, συλλόγων, οργανισμών, υπηρεσιών που επιτελούν επίσης ένα σπουδαίο θεατρικό έργο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Αγρίνιο, με δεδομένη και την λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ, έχει καταστεί κορυφαία θεατρούπολη..

avlaia-mathitiko-festival (1)

avlaia-mathitiko-festival (2)

avlaia-mathitiko-festival (3)

avlaia-mathitiko-festival (4)

avlaia-mathitiko-festival (5)

avlaia-mathitiko-festival (6)

avlaia-mathitiko-festival (7)

avlaia-mathitiko-festival (8)

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2383 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 13:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.