Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 22:41

Εκπαιδευτική εκδρομή της έκτης τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στο «Λαογραφικό & Σχολικό Μουσείο» Αγγελοκάστρου και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη εκδρομή έκαναν τις προηγούμενες μέρες οι μαθητές της έκτης τάξης από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Συγκεκριμένα επισκέφθησαν στο Αγγελόκαστρο το «Λαογραφικό & Σχολικό Μουσείο» και στα Καλύβια το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η κα Αγγελική Ζανιά (φωτο) – κοσμήτωρας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μιλά στην Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr για την εκδρομή αυτή.

aggeliki zania

Ο Σύλλογος των Διδασκόντων της έκτης τάξης μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πήραμε την πρωτοβουλία να πάμε την έκτη Δημοτικού στο «Λαογραφικό & Σχολικό Μουσείο» του Αγγελοκάστρου σε ημερήσια εκδρομή καθώς επίσης να επισκεφθούμε στα Καλύβια το κτίριο που στεγάζεται το «Χαμόγελο του Παιδιού» και να παραδώσουμε εκεί τρόφιμα – ρουχισμό και είδη οικιακής χρήσης.

image aggelokastro 02

image aggelokastro 03

image aggelokastro 04

image aggelokastro 05

Η Διευθύντρια του Σχολείου κα Καλίτσα Τσιρογιάννη με τον κο Θεόδωρο Τσιλίκα

image aggelokastro 06

image aggelokastro 07

image aggelokastro 08

image aggelokastro 09

image aggelokastro 10

image aggelokastro 11

image aggelokastro 12

image aggelokastro 13

image aggelokastro 14

Συνολικά συμμετείχαν τριάντα παιδιά της έκτης τάξης, δύο δάσκαλοι συνοδοί, ο κος Κώστας Ζαχαράκης και η κα Φωτεινή Παλιούρα καθώς και η Διευθύντρια του Σχολείου κα Καλίτσα Τσιρογιάννη. Στο Αγγελόκαστρο μας περίμενε ο Κος Τσιλίκας Θεόδωρος όπου ξενάγησε εμάς και τα παιδιά στα εκθέματα του μουσείου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις λύνοντας τις όποιες απορίες είχαν. Το μουσείο είχε μέσα εκτεθειμένα ραδιόφωνα, Κινηματογραφική Μηχανή, την Ελληνική Σημαία, Χάρτες από την περιοχή και πολλά άλλα.

Επιστρέφοντας κάναμε στάση στα Καλύβια στο κτίριο που στεγάζεται το «Χαμόγελο του Παιδιού». Εκεί παραδώσαμε μαζί με τα παιδιά τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και η Κοινωνική Λειτουργός κα Νεκταρία Φελέκη μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του οργανισμού. Η ίδια απάντησε στις ερωτήσεις που τις έκαναν τα παιδιά, λυνοντάς τους όλες τις απορίες.

image 01

image 02

image 03

image 04

Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα  από την εκδρομή και τις επισκέψεις αυτές και θα ήθελαν να τις επαναλάβουν.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και στο Διδακτικό Προσωπικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για αυτές τις πρωτοβουλίες - δράσεις και σίγουρα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και απο άλλα σχολεία.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 5923 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 11:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033