Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  12:30 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 13:42

Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ναυπακτίας, διοργανώνουν την εκδήλωση: «William Shakespeare. Θέατρο και Πολιτική» (Σαβ 3/3/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ναυπακτίας, διοργανώνουν την εκδήλωση: «William Shakespeare. Θέατρο και Πολιτική» , το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 7:30μ.μ. στο Αρχοντικό του Ιδρύματος  Μπότσαρη, στη Ναύπακτο.

Με αφορμή την ανακήρυξη του 2018,  ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς   θα αναλυθεί κυρίως η πολιτική πλευρά του σαιξπηρικού έργου, που έχει διχάσει τους σχολιαστές του: Πολλοί διατείνονται πως ο ποιητής ήταν υπέρμαχος της απόλυτης μοναρχίας, της ιεραρχίας, της τάξης, και εχθρός του λαού. Αντίθετα, άλλοι υποστηρίζουν πως στάθηκε οξύς επικριτής της εξουσίας - αναγκαίου κακού και πηγής πλείστων δεινών για χώρες και λαούς.

Αποσπάσματα από τα έργα του θα διαβάσει ο Γιώργος Κατσάμπας ενώ τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Ευρυδίκη Καλαρίτη.

Διαβάστηκε 1603 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.