Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:21 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 18:38

Βραβεύθηκαν στο Αγρίνιο οι διακριθέντες του διαγωνισμού ποίησης στη μνήμη του Πέτρου Δήμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπροστά σε πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, οι βραβεύσεις των διακριθέντων του 7ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού του Φιλολογικού και Λογοτεχνικού Ομίλου Αγρινίου «Κωνσταντίνος Χατζόπουλος». Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Αγρινιώτη λογοτέχνη Πέτρου Δήμα.

Αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Φιλολογικού και Λογοτεχνικού Ομίλου Αγρινίου «Κωνσταντίνος Χατζόπουλος», Βασιλική Κ. Μαραγιάννη.

Έπειτα το λόγο πήρε ο τέως Αναπληρωτής Καθηγητής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Απόστολος Μπενάτσης, με θέμα «το μυθολογικό και ιδεολογικό σύμπαν του Πέτρου Δήμα».

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Νίκο Καραγιώργο.

Στη συνέχεια μίλησαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής: Ευριπίδης Γαραντούδης (Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.), Παναγιώτα Καραβία (Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) και η Μαρία Τοπάλη (βιβλιοκριτικός και ποιήτρια).

Μετά τις ομιλίες απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι, ενώ απαγγέλθηκαν τα διακριθέντα ποιήματα.

Στο πιάνο ήταν η κ. Χριστίνα Κορκοντζέλου από το Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης της κ. Κατερίνας Παπαδημητρίου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου, κ. Παναγιώτης Δρέλλιας.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και η αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου.

vravefseis-diagonismou-poiisis-xatzopoulos (1)

vravefseis-diagonismou-poiisis-xatzopoulos (2)

vravefseis-diagonismou-poiisis-xatzopoulos (3)

vravefseis-diagonismou-poiisis-xatzopoulos (4)

vravefseis-diagonismou-poiisis-xatzopoulos (5)

vravefseis-diagonismou-poiisis-xatzopoulos (6)

vravefseis-diagonismou-poiisis-xatzopoulos (8)

agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 1328 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 00:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.