Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:58 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 17:34

Πρώτο βραβείο στον European Cyber Security Challenge για τον Θέρμιο Φάνη Δημάκη (φωτο-video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με το βραβείο «Αιγίς» βραβεύονται η Εθνική Ομάδα ΚυβερνοΑσφάλειας και το Τμήμα Ψηφαικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, η οποία συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Cyber Security Challenge 2017. Στον διαγωνισμό το πρώτο βραβείο κατέκτησε ο Θέρμιος Δημάκης Φάνης

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA, που λειτουργεί ως το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα Ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την οργάνωση και το συντονισμό της Ελληνικής συμμετοχής, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και εμπειρογνώμονα τον Κρητικό Κώστα, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πληροφορικής Δημοσίου.

Η προκριματική διαγωνιστική διαδικασία
Για τη συγκρότηση της Ελληνικής εθνικής ομάδας διεξήχθησαν πανελλήνιοι προκριματικοί αγώνες από 3 έως και 4 Ιουνίου. Μέσα από μία on-line διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία έλαβαν μέρος νέοι και νέες μεταξύ 14 και 25 ετών από όλη την Ελλάδας και επιλέχθηκαν οι 10 καλύτεροι.

Τα μέλη της εθνικής ομάδας συμμετείχαν στον ECSC 2017 ήταν με αλφαβητική σειρά οι εξής:
Γύφτος Μάριος [επικεφαλής], Δημάκης Φάνης, Ζαχαριουδάκης Γιάννης, Καμαρινάκης Νίκος, Καπλανέλης Ευστράτιος, Κολιός Παύλος, Μάντος Πέτρος Λάζαρος Κάρολος, Τουλουμτζίδης Λευτέρης, Τσεκαλάς Γιώργος Δαυίδ καιΤσιμπούκης Αναστάσιος.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος και επικεφαλής της Ομάδας ΚυβερνοΑσφάλειας ήταν ο Χρήστος Ξενάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος, ενώ πολύτιμοι αρωγοί ήταν η ομάδα εθελοντών Greunion, η εταιρεία FocalPoint με ειδική πλατφόρμα εικονικών κυβερνοεπιθέσεων.

H Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας (Hellenic Cyber Security Team), η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας «European Cyber Security Challenge 2017» στη Μάλαγα της Ισπανίας κατέλαβε τελικά την 12η θέση μεταξύ 15 χωρών που συμμετείχαν. Η ελληνική ομάδα κατείχε την πρώτη θέση στο μεγαλύτερο διάστημα του διαγωνισμού, αλλά τελικά έπεσε στη 12η θέση μετά από μία χαοτική διαγωνιστική διαδικασία, που επιφύλαξαν στους συμμετέχοντες οι Ισπανοί διοργανωτές για να αναδείξουν νικήτρια την ισπανική ομάδα. Στην δεύτερη θέση κατατάχθηκε η Ρουμανία και στην τρίτη η Αγγλία και η Ιταλία.

Η εθνική μας ομάδα, διαθέτει το δικό της ψηφιακό χώρο στη διεύθυνσηwww.ecsc.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις λεπτομέρειες και τις τρέχουσες εξελίξεις του διαγωνισμού ECSC.

Φωτογραφία του Kostas Kritikos.

Πρώτο βραβείο για το 2018!

“Ευχαριστώ θερμά τους διοργανωτές για την τιμητική αυτή διάκριση. Η επιστημονική και οργανωτική Επιτροπή του 4ou Συνεδρίου ICΤ Security World αποφάσισαν την απονομή του Βραβείου «Αιγίς» στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στην Ελληνική Ομάδα ΚυβερνοΑσφάλειας, η οποία συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2017.”

Φωτογραφία του χρήστη Hellenic Team-European Cyber Security Challenge.

Φωτογραφία του Γιάννης Ζαχαριουδάκης.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA , που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι χώρες που συμμετέχουν εκπροσωπούνται από μία και μοναδική ομάδα, που αποτελείται από δέκα διαγωνιζόμενους, έναν προπονητή και έναν κριτή.
Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η φετινή διοργάνωση υποστηρίχτηκε ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και την ελληνική πρεσβεία στην Ισπανία.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου 2017, στη Μάλαγα της Ισπανίας

e-nafpaktia.gr

Διαβάστηκε 2463 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.