Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:31 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 18:11

Αναδιάρθρωση αμπέλου 2017- ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοινώθηκε η τελική κατάταξη ένταξης δικαιούχων στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων για την περίοδο 2017 - 2018

Η απόφαση (δειτε την ολόκληρη με τα ονόματα των δικαιούχων ΕΔΩ) αναφέρει τα εξής:

2. Η κατανομή των κονδυλίων της παραγράφου 1, ανέρχεται στο σύνολο της χώρας σε 11.392.688,70 ευρώ και αφορά την αναδιάρθρωση 7.919,40 στρεμμάτων.

3. Για την περίοδο εφαρμογής του προγράμματος 2017-2018 η κατάθεση εγγυητικών επιστολών από τους ενδιαφερόμενους πραγματοποιείται έως και τις 20 Ιουνίου 2018.

4. Οι δικαιούχοι του μέτρου «Εκρίζωση - και προετοιμασία εδάφους - Αναφύτευση» για το πρόγραμμα περιόδου 2017-2018 μετά την παραλαβή της απόφασης έγκρισης, και χωρίς άλλη ειδοποίηση από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής/Οικονομίας προβαίνουν σταδιακά στην εκρίζωση των αμπελοτεμαχίων τους το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

5. Οι ποικιλίες «Ξινόμαυρο» και «Νεγκόσκα» στην Π.Ε. Κιλκίς, οι οποίες συμμετέχουν στον οίνο «ΠΟΠ Γουμένισσα», δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τις δράσεις «εκρίζωση-αναφύτευση με άλλη ποικιλία» και «επανεμβολιασμός» για λόγους προστασίας και διαφύλαξης της αμπελουργικής φυσιογνωμίας της Ζώνης.

Για τον ίδιο λόγο στην Π.Ε. Αχαΐας οι ποικιλίες «Κορινθιακή» και «Μαυροδάφνη» που συμμετέχουν στον οίνο ΠΟΠ «Μαυροδάφνη Πατρών», καθώς και η ποικιλία «Μοσχάτο Άσπρο» που συμμετέχει στους οίνους ΠΟΠ «Μοσχάτος Πατρών» και «Μοσχάτος Ρίου-Πατρών» δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τις ίδιες δράσεις.

Αντιθέτως οι ποικιλίες Τσάπουρνο στην Π.Ε. Κιλκίς και Κοτσιφολιάτικο στις Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο στις
δράσεις:

i) εκρίζωση/αναφύτευση με άλλη ποικιλία
ii) επανεμβολιασμός

6. Οι Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) που ανήκουν στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης οι οποίες δεν ταξινομούνταιως «λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες» χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. στο 50% του πραγματικού κόστους του προγράμματος, αντί του 75% που ισχύει για τις υπόλοιπες Π.Ε.

7. Προσαρτάται στην παρούσα απόφαση το Παράρτημα Ι το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

 

Διαβάστηκε 2092 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία