Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  3:08 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 17:48

Αγρίνιο: 190 κοτσίδες μαλλιών προσφέρθηκαν σε καρκινοπαθείς!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σειρά πρωτοβουλιών από τον Σύλλογο Κομμωτών της περιοχής

«Θερίζει» ο καρκίνος την Αιτωλοακαρνανία! Την ίδια στιγμή όμως ουκ ολίγοι πολίτες παραδίδουν μαθήματα ευαισθητοποίησης και ανθρωπιάς. Η Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κομμωτών, Μαρία Σωτηροπούλου, κατέχει, δυστυχώς, υψηλή θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στους πάσχοντες από καρκίνο που μετά από χημειοθεραπείες χάνουν τα μαλλιά τους!

Σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο, από την ενημερωτική εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων για την προσφορά μαλλιών (30 Μαΐου2017) οι πολίτες του Αγρινίου έδωσαν άκρως ενθαρρυντικά δείγματα ευαισθητοποίησης προς τους πάσχοντες από καρκίνο κυρίως, αλλά και από άλλες ασθένειες, προσφέροντας τα μαλλιάς τους για την δημιουργία περουκών.

maria-sotiropoulou
Η Αγρινιώτισσα Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κομμωτών Μαρία Σωτηροπούλου

Ήδη στο διάστημα αυτό έχουν παραδοθεί 120 κοτσίδες μαλλιών στο «Άλμα Ζωής» και έχουν συγκεντρωθεί εκ νέου 70, ενώ συνεχώς όλα τα κομμωτήρια της περιοχής βρίσκονται σε διαδικασία αρωγής. Μέσα από την διαδικασία αυτή, η κ. Σωτηροπούλου έχει ήδη παραλάβει 3 περούκες από το «Άλμα Ζωής» που αποστέλλονται οι κοτσίδες και αναμένει ακόμη 2 για να δοθούν σε πάσχοντες στο Αγρίνιο.

«Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη και η ενημέρωση που ξεκινήσαμε από πέρσι το Μάιο για την δωρεά μαλλιών και την αξία της πράξης αυτής έπιασε τόπο και ευαισθητοποίησε μεγάλη μερίδα πολιτών, κάθε ηλικίας και κυρίως νεαρά άτομα. Η προσέλευση είναι μαζική. Μάλιστα το Σάββατο αναμένω κάποια άτομα από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου για να προσφέρουν τα μαλλιά τους, ενώ η ενημέρωση από τα όλα κομμωτήρια της περιοχής προς τους πελάτες τους είναι συνεχής, όπως συνεχής είναι και η υπενθύμιση από το ΔΣ του συλλόγου μας. Οι νεαρές γυναίκες που ενδιαφέρονται να δωρίσουν τα μαλλιά τους πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα πρέπει να είναι βαμμένα, να έχουν μήκος 25 εκ. και οι άκρες των μαλλιών τους να είναι χοντρές και όχι λεπτές. Αποστέλλονται κοτσίδες, τόσο από το Μεσολόγγι, όσο και από το Θέρμο» σημείωσε στη «Σ» η κ. Σωτηροπούλου.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσουμε ΔΣ, ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και να κάνουμε τις απαραίτητες επαφές, ώστε να πάμε σε σχολεία της περιοχής, να ενημερώσουμε τους μαθητές για το τι θέλουμε να κάνουμε και με ποιο σκοπό, ώστε κάποια μέρα εντός του Μαΐου να επισκεφτούμε τα σχολεία και όποιο παιδί θέλει να μας δωρίσει τα μαλλιά του» υπογράμμισε καταλήγοντας η κ. Σωτηροπούλου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

malia
Κοτσίδες μαλλιών που θα σταλούν για να γίνουν περούκες
sinidisi.gr
Διαβάστηκε 1117 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.