Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:00 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 11:06

Η απάντηση του ΥΠ.ΕΘ.Α σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αιτω/νιας κ. Μάριος Σαλμάς σχετικά με το μέλλον του 2/39 ΣΕ στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το κείμενο της απάντησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη διατήρηση λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αιτω/νιας κ. Μάριος Σαλμάς

Συγκεκριμένα  το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

ΥΠ.ΕΘ.Α. / ΓΝΠ / ΤΚΕ
ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 3014/29-01-18 της Βουλής των Ελλήνων.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Μάριος Σαλμάς με θέμα «Διατήρηση λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης - εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων (Ν/Σ) οπλιτών εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Στο προαναφερθέν πλαίσιο, η εκπαίδευση των Ν/Σ οπλιτών θα πραγματοποιείται, από τον Μάρτιο 2018 και εξής, στις Μονάδες εκστρατείας, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη ενσωμάτωσή τους σε αυτές, την αύξηση της επάνδρωσής τους και τη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας.

Στη βάση των προαναφερθέντων η λειτουργία όλων των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) μετά την αλλαγή της διαδικασίας κατάταξης επανεξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των παραμέτρων που τα επηρεάζουν. Η αναδιοργάνωση αφορά στο σύνολο των ΚΕΝ και συνεπώς και στο 2/39 ΣΕ.

Τέλος σας ενημερώνω ότι το ΥΠΕΘΑ, αναγνωρίζοντας την ιστορικότητα του Συντάγματος και της πόλης του Μεσολογγίου, καθώς και τις κοινωνικές παραμέτρους της αναδιοργάνωσης σχεδιάζει αντισταθμιστικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Διαβάστηκε 706 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.