Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:47 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 19:09

Ημερίδα στο Θέρμο για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο (Τρι 27/2/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμου και σε συνεργασία με ην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου , θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου.

Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Εισηγητές στην Ημερίδα θα είναι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η θεματολογία θα αφορά
• στην αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
• στις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας,
• στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,
• στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στην πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες,
• στον κυβερνοπόλεμο και την ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων

Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικότερων – καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Θέρμου.

 

Διαβάστηκε 1091 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.