Στην κατάμεστη αίθουσα του Ραδιομεγάρου στο Μεσολόγγι, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του δημοτικού συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας».

Ο δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Καραπάνος, ευχαρίστησε θερμά για   την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση σημειώνοντας πως «Με ενότητα και δύναμη δημιουργούμε αυτό που αξίζει στο Δήμο μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς! Κοιτάμε την κοινωνία στα μάτια και προχωράμε στην επόμενη μέρα».

Κατά την ομιλία του ο Νίκος Καραπάνος ευχαρίστησε τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού για την πίστη και «κατάθεση ψυχής» σε ένα έργο και μια συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2014. Χωρίς κανένα περιορισμό «πολιτικού κόστους» και με μοναδική κατεύθυνση την συνειδησιακή εργασία, καταβλήθηκε μια μεγάλη προσπάθεια ανατροπής και οριστικής ρήξης με παλαιές νοοτροπίες και αντιλήψεις.

Αναλυτικότερα , ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας» ανέφερε στην ομιλία του: « Έχουν περάσει 3 χρόνια από τη στιγμή όπου μας δώσατε την εντολή να καταθέσουμε τις δυνάμεις μας, για ν’ αλλάξει αυτός ο τόπος. Να δώσει ελπίδα, εξωστρέφεια και δυναμισμό.

   Πιστεύω ότι κατορθώσαμε να βελτιώσουμε πολλά και να θέσουμε τις βάσεις γι ακόμη περισσότερα. Κυρίως όμως θεωρώ πως αυτό που είχε πραγματικά ανάγκη αυτός ο τόπος, ήταν η δημιουργία του αισθήματος της προοπτικής, της δημιουργίας και της οριστικής ρήξης με νοοτροπίες και αγκυλώσεις δεκαετιών.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά, εργασθήκαμε συνειδητά προς αυτή την κατεύθυνση. Χωρίς «υπολογισμούς» και «μετρήσεις» πολιτικού κόστους.

Σταθήκαμε στο ύψος του επιβάλλουν οι περιστάσεις, αλλά και το κύρος της Δημοτικής Αρχής Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Για όλα τα παραπάνω θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας» για την εμπιστοσύνη και την κατάθεση της ψυχής τους στο έργο που ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο του 2014. Ακόμη δε, κι όλους εκείνους που αν και δεν εξελέγησαν, συνέχισαν να βρίσκονται δίπλα μας με κάθε τρόπο, αποδεικνύοντας περίτρανα την γνησιότητα των προθέσεων και των αισθημάτων τους έναντι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Η πορεία μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η συνεχιζόμενη συσπείρωση ανθρώπινου δυναμικού, που πλαισιώνει και κυρίως ενδυναμώνει την προσπάθεια. Όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη. Αλλά με καλή θέληση, με αυστηρή αλλά καλόπιστη κριτική, όχι μόνο μπορούν να διορθωθούν αλλά να μετατραπούν σε δημιουργική δύναμη. Λέγεται πως «μαγικές» λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως κάτι πιο δυνατό και πολύτιμο. Λέγεται ψυχή του κάθε Μεσολογγίτη, Αιτωλικιώτη και Οινιαδίτη που θέλει να δει τον τόπο του να βγαίνει οριστικά από τη μιζέρια και τα καταστροφικά της αποτελέσματα!

Σας καλώ λοιπόν να ενισχύσουμε κι άλλο αυτό που κάποτε φάνταζε ως άπιαστο όνειρο για το Δήμο μας. Να ενισχύσουμε μια υγιή πολιτική δύναμη που αντλεί τη δημιουργικότητά της μέσα από την τοπική μας κοινωνία. Από το Μεσολόγγι από το Αιτωλικό από τις Οινιάδες. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες χωρίς διαχωρισμούς και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, με σκοπό να παραδώσει ένα καλύτερο τόπο στα παιδιά της, αλλά και τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας, αφήνοντας πίσω το παλιό, το φθαρμένο.

Με ενότητα και δύναμη προχωράμε να δημιουργήσουμε αυτό που αξίζει στο Δήμο μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς! Κοιτάμε την κοινωνία στα μάτια και προχωράμε στην επόμενη μέρα!».

Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πρωτοχρονιάτικης πίτας

sinidisi.gr