Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 23:52

Ένα ακόμα εμπορικό κατάστημα βάζει λουκέτο, μετά από τριάντα χρόνια παρουσίας στην πόλη του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο λόγος γίνεται για το κατάστημα JUNIOR CLUB που βρίσκεται στην Παπαστράτου 16 και δυστυχώς ακουλουθεί την μοίρα και άλλων καταστημάτων στην πόλη μας που έβαλαν λουκέτο. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση με την τωρινή ιδιοκτήτρια Κα Ευτυχία Πατσιαλού η οποία κατάγεται από το Αγρίνιο, μεγάλωσε στην Κέρκυρα και είναι διαζευγμένη με τρία παιδιά.

image 16

Πόσα χρόνια έχεις το κατάστημα;

Στο ονομά μου είναι από το 2011 αλλά σαν οικογενειακή επιχείρηση το έχουμε από το 1988. Η επιχείρηση ανήκε στον πατέρα μου ο οποίος μετά την συνταξιοδοτησή του το μεταβίβασε σε μένα ώστε να έχω κάποια έσοδα για την διαβίωση της οικογενειάς μου.

Πόσο δύσκολο είναι για μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της, να είναι εργαζόμενη;

Για μία εργαζόμενη μητέρα όλα είναι δύσκολα, πόσο μάλλον να είναι επιχειρηματίας και να προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη εποχή και σε ένα τόσο δύσκολο επάγγελμα που απαιτεί πάρα πολλές ώρες στην δουλειά, συν το ότι πρέπει να τρέχει και σε άλλες πόλεις για παραγγελίες και για αγορές, συν το ότι μετά πρέπει να τα τακτοποιήσει και μέσα στο μαγαζί τα εμπορεύματα, συν το ότι πρέπει να φροντίζει τα παιδιά και το σπίτι.

Γιατί κλείνεις την επιχείρηση; δεν υπάρχει καμία ελπίδα διάσωσης;

Αυτή την στιγμή επειδή είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα από οικονομικής απόψεως και με τις πολυεθνικές από γύρω να μας βάλλουν δεν γίνεται. Είναι πάρα πολύ ψυχοφθόρο. Είναι πολύ δύσκολα και ψυχολογικά και οικονομικά για μένα.

Είναι κακό για την τοπική οικονομία οι αλυσίδες που έχουν έρθει;

Ναι, γιατί έχουν την οικονομική δυνατότητα να μας πολεμήσουν. Ηρθε πρόσφατα μια ακόμη πολυεθνική στο Αγρίνιο ή οποία έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην τοπική αγορά οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολα αυτή την στιγμή για όλα τα τοπικά καταστήματα.

Οπότε θα παρότρυνες τους Αγρινιώτες να στηρίζουν τα τοπικά καταστήματα;

Σαφώς, απλώς την δυσκολία την βλέπουμε όλοι όταν μαθαίνουμε ότι ένα μαγαζί κλείνει. Εκεί καταλαβαίνουμε το κακό που έχει γίνει. Όμως κοντά σε αυτό που κλείνει εννοείται ότι θα κλείσουν και άλλα. Πρέπει να επισημάνουμε οτι με την ύπαρξη των μικρών επιχειρήσεων το χρήμα μένει εδώ. Ενώ αγοράζοντας από τις αλυσίδες το χρήμα φεύγει από την τοπική αγορά. Το γεγονός ότι δουλεύουν άτομα από εδώ στις αλυσίδες δεν έχει το ίδιο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία όσο η ύπαρξη κάποιας τοπικής επιχείρησης. Κάτι που από ότι φαίνεται ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει.

Εχεις σκεφθεί την επόμενη μέρα; Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον;

Αυτή την στιγμή θέλω να κλείσω το μαγαζί μου για να έχω ένα καλύτερο μέλλον εγώ και τα παιδιά μου γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

image 11

Γιατί ενας καταναλωτής να προτιμήσει ένα τοπικό κατάστημα και όχι μια αλυσίδα για τις αγορές του;

Γιατί το τοπικό κατάστημα έχει κατά κύριο λόγο Ελληνικά προιόντα τα οποία είναι και ποιοτικά και εκτός αυτού είμαστε άνθρωποι που εξυπηρετούμε προσωπικά τον πελάτη πάντα με το χαμόγελο. Δεν τα έχουμε στημένα στα ράφια και τις κρεμάστρες και να πηγαίνουν μόνοι τους να τα βλέπουν, να τα διαλέγουν χωρίς καμία προσωπική επαφή. Εμείς πάντοτε τα κατεβάζουμε μόνοι μας από τις κρεμάστρες και τα ράφια, τους τα δείχνουμε αφιερώνοντας πάρα πολύ χρόνο ώστε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του πελάτη και να μείνει διαχρονικά ευχαριστημένος. Οι τιμές στα τοπικά καταστήματα μπορεί να είναι και χαμηλότερες. Συνήθως εξαρτάται απο το είδος του καταστήματος. Αυτό που γνωρίζουμε όλοι όμως είναι πως, όσο πιο χαμηλή τιμή, τόσο πιο χαμηλή και η ποιότητα. Τα πολυκαταστήματα συνήθως για να διατηρούν χαμηλές τιμές, φέρνουν κινέζικα προϊόντα και απλά βάζουν πάνω την φίρμα τους.Το άλλο θέμα είναι ότι όταν γίνονται χοροί όπως αυτές τις μέρες (Αποκριάτικοι χοροί, Πρωτοχρονιάτικες πίτες κλπ) εμείς με χαρά δίνουμε προιόντα για τις λαχειοφόρους κάτι που δεν κάνουν οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα. Εχει σημασία να μην μας επισκέπτονται μόνο για αυτό καθότι και εμείς ξοδεύουμε τα προιόντα μας για την ευόδωση κάποιας εκδήλωσης.

Πόσες μέρες πέρασαν από τότε που κοινοποιήσατε το κλείσιμο του καταστηματός σας;

Πάνω από δέκα. Οι πελάτισσες, οι φίλες και οι γνωστές μου μου λένε που θα βρίσκουμε τώρα τέτοιο ρούχο να ψωνίζουμε; Ειδικά για τις φόρμες καθότι είμαστε το μαγαζί της φόρμας εδώ και πολλά χρόνια και ξέρουν την ποιότητα που έχουμε. Εχω δει την αγάπη του κόσμου και το ότι θα τους λείψουμε αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό και στενοχωριέμαι.

Πόσο καιρό θα παραμείνει το κατάστημα ανοικτό ώστε ο κόσμος να προμηθευτεί κάποια πράγματα;

Τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Το κατάστημα αυτή την στιγμή έχει πολλά χειμερινά είδη και αρκετά καλοκαιρινά που πρέπει να πουληθούν. Υπάρχουν σε διαθεσιμότητα γαντάκια, σκουφάκια, καλσόν, φόρμες, μπουφάν και πολλά ακόμη ρούχα. Τα ρούχα αφορούν από νεογέννητα μέχρι την ηλικία των δεκαπέντε ετών. Για αγόρια και κορίτσια. Δηλαδή διαθέτουμε παιδικό και εφηβικό ρούχο.

Ποιό είναι το μήνυμα που στέλνεις στους τοπικούς καταναλωτές;

Ότι πριν γίνει χειρότερη καταστροφή στα τοπικά καταστήματα πρέπει ο κόσμος να μάθει να εκτιμάει το Ελληνικό ρούχο και τα τοπικά μαγαζιά γιατί στο τέλος θα κλείσουν και θα μείνουν μόνο οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα με ότι συνεπάγεται αυτό. Θα ήθελα να με στηρίξουν ώστε να ξεπουλήσω, να ξεχρεώσω και να μπορέσω να πάω παρακάτω!


Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας οτι το κατάστημα junior CLUB βρίσκεται
Παπαστράτου 16 - Αγρίνιο, τηλ 2641045230

image 05

image 06

image 08

image 09

image 10

image 12

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Διαβάστηκε 6273 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 00:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033