Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:40 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 18:43

Εσύ τί χρώμα ματιών έχεις; - Δείτε τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έχετε ακούσει που λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Τώρα έρχονται και οι επιστήμονες από όλον τον κόσμο να το επιβεβαιώσουν.

Γνωρίζουμε για τα διάφορα τεστ προσωπικότητας που μας λένε λίγο -πολύ για την τύχη μας και το χαρακτήρα μας, αλλά τα μάτια είναι ένα φυσικό κομμάτι του εαυτού μας και σίγουρα μας λένε περισσότερα.

Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Orebro της Σουηδίας, μελέτησα 428 άτομα για να δουν κατά πόσο η ίριδα των ματιών τους ανταποκρίνονταν στην προσωπικότητά τους. Ανακάλυψαν ότι το χρώμα των ματιών επηρεάζεται από τα ίδια γονίδια που σχηματίζουν τους μετωπιαίους λοβούς.
Έτσι, άτομα με συγκεκριμένο χρώμα ίριδας έχουν την ίδια συγκεκριμένη συμπεριφορά.
Ο Anthony Fallone, διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, έχει μελετήσει την σχέση των ματιών με την προσωπικότητα. Αυτός λέει, ‘Το μάτι συνδέεται νευρολογικά με τον εγκέφαλο τόσο στενά που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το μόνο μέρος του εγκεφάλου που μπορούμε να δούμε από έξω. Το μάτι μας δίνει ζωτικές πληροφορίες για την λειτουργία του εγκεφάλου.’
Εάν τα μάτια σας αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τι φοράτε, θα πρέπει να δείτε παρακάτω όλα τα χρώματα και την προσωπικότητα που συνδέονται.

Σκούρα καστανά/Μαύρα Μάτια

Είναι πολύ πιθανό ότι είστε γεννημένοι ηγέτες. Εάν δεν σας περιγράφει αυτό με ακρίβεια, ίσως εκπλαγείτε να μάθετε ότι έτσι σας βλέπουν οι άλλοι!
Οι άνθρωποι με σκούρα καστανά μάτια που γίνονται κατάμαυρα μερικές φορές, έχουν ένα σπάνιο χρώμα. Οι άλλοι άνθρωποι τους βλέπουν σαν να έχουν κάτι μυστηριώδες αλλά μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Medical Daily έδειξε πως οι άνθρωποι με πιο σκούρα μάτια θεωρούνται πιο ευχάριστοι.
Επιπλέον, όσο πιο σκούρο το μάτι τόση περισσότερη μελανίνη υπάρχει στο σώμα.
Μια άλλη επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences έδειξε ότι οι άνθρωποι με πολύ σκούρα μάτια πίνουν σημαντικά λιγότερο από αυτούς που έχουν πιο ανοιχτό χρώμα ενώ μια άλλη σοβαρή μελέτη υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι με τα σκουρότερα χρώματα είναι καλύτεροι στα σπορ που περιλαμβάνουν στόχο, όπως το τένις.
Η μελανίνη δρα σαν ένα προστατευτικό στα κύτταρα του εγκεφάλου. Όση περισσότερη μελανίνη υπάρχει τόσο πιο γρήγορα μπορεί να δουλέψει το μυαλό.
Θα μπορούσατε να κυβερνήστε τον κόσμο εάν μπορούσατε να βρείτε την εσωτερική σας δύναμη. Ο κόσμος ήδη σας βλέπει να αρχηγό.

Εάν έχετε Μπλε Μάτια

Κατέχετε μεγάλη εσωτερική δύναμη και φυσική αντοχή αν και πολύ άνθρωποι ίσως δεν το βλέπουν. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι συχνά δεν βλέπουν τον αληθινό εαυτό σας αλλά βιάζονται να σας κρίνουν αρνητικά πριν να έχουν την ευκαιρία να σας γνωρίσουν. Οι άνθρωποι σας βλέπουν σαν αδύναμους,συνεσταλμένους και αναξιόπιστους.
Οι άνθρωποι με μπλε μάτια, συχνά πιστεύεται από τους άλλους ότι είναι συνεσταλμένοι ή μετριόφρονες. Έρευνες που είδαν το φως στην εφημερίδα Daily Mail το 2006 είπαν ότι οι Γερμανοί ψυχολόγοι διαπίστωσαν πως τα παιδιά με μπλε μάτια είχαν την τάση να είναι πιο προσεχτικά σε νέα πράγματα και σημαντικά λιγότερο ανοιχτά στους συνομήλικες τους.
Η Medical Daily αναφέρει ότι οι άνθρωποι με μπλε μάτια θεωρούνται από τους άλλους σαν ανταγωνιστικοί και με έπαρση.
Παρά αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά, η ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, έδωσε στην δημοσιότητα μελέτη σύμφωνα με τη οποία οι γυναίκες με μπλε μάτια άντεχαν καλύτερα τους πόνους της γέννας από αυτές που είχαν σκουρότερα μάτια. Επίσης, έχουν την τάση να χειρίζονται καλύτερα διάφορες μορφές άγχους και κατάθλιψης.
Εάν έχετε μπλε μάτια, ίσως η εξεταστική, προσεχτική φύση σας θα σας κάνει να φαίνεστε απόμακροι σε αυτούς που σας κοιτάζουν.

Εάν έχετε Γκρι Μάτια

Τα γκρι μάτια είναι σπάνια όμως στην πραγματικότητα είναι μια απόχρωση του μπλε. Σύμφωνα με το The Tech Museum of Innovation, τα σκούρα γκρι μάτια έχουν περισσότερη μελανίνη στο εμπρόσθιο μέρος του ματιού ενώ τα απαλά και τα ανοιχτά γκρι έχουν πολύ λιγότερη.
Εάν έχετε σκούρα γκρι μάτια είστε : ή εξαιρετικά ισορροπημένο άτομο ή υπάρχουν ‘δυο πλευρές’ στο νόμισμα. Ίσως μέσα σας κρύβεται η περίπτωση Dr Jekyll /Mr Hyde. Μπορείτε δηλαδή να συμπεριφέρεστε διαφορετικά σε διαφορετικούς ανθρώπους ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Αυτό μπορεί να είναι ένα συν ή ένα πλην.
Εξαρτάται πόσο καλά μπορείτε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας.
Εάν έχετε ανοιχτά γκρι μάτια ίσως χρειαστεί να δουλέψετε πιο σκληρά από τους άλλους ανθρώπους για να επιβληθείτε. Αγωνίζεστε για να σας πάρουν στα σοβαρά αλλά ταυτόχρονα όμως κρατάτε ψηλά την άμυνά σας. Αν και απαιτείται χρόνος για να σπάσει το ανήσυχο,προσεχτικό εξωτερικό περίβλημά σας, νοιάζεστε πολύ για αυτούς που θα καταφέρουν μπουν.

Εάν έχετε Καστανοπράσινα Μάτια

Τα καστανοπράσινα μάτια είναι δύσκολο να περιγραφούν αν και μερικοί άνθρωποι έχουν τον δικό τους ορισμό.
Το επιστημονικό εγχειρίδιο The Eye Doctor Guide περιγράφει έτσι, τα μάτια αυτά που αλλάζουν χρώμα από πράσινο μέχρι καφέ ή που η ίριδα έχει δυο διαφορετικά χρώματα. Για παράδειγμα, ο κύκλος στην κόρη είναι πράσινος και αλλάζει σε καφέ όσο πλησιάζει στην περίμετρο της ίριδας.
Αυτή η απόχρωση είναι ασυνήθιστη, έτσι οι άνθρωποι με τέτοια μάτια θεωρούνται από την νεαρή ηλικία διαφορετικοί και μοναδικοί. Ακόμη και το συγκεκριμένο χρώμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι μοναδικά για κάθε ένα άτομο που έχει τέτοια μάτια.
Σαν μοναδικοί λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι είναι ανεξάρτητοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αυθόρμητοι. Η ποσότητα της μελανίνης διαφέρει από άτομο σε άτομο έτσι δύσκολα καθορίζεται η προσωπικότητά. Όμως συχνά φαίνεται πως χαρακτηρίζονται ισορροπημένα άτομα αλλά κρύβουν και πολύ μυστήριο για να τους καταλάβει κανείς.
Ο Mathew Leach του University of South Australia, ισχυρίζεται πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν τόσο ανάμικτα χρώματα στα μάτια λόγω του ότι υπάρχουν στο αίμα τους διασπασμένα υλικά εξ αιτίας ανισορροπίας του συκωτιού τους. Έτσι τέτοιοι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε πεπτικά προβλήματα.

Καφετιά Μάτια

Όπως είπαμε για τα σκούρα καφέ /μαύρα μάτια στην αρχή, τα καφετιά μάτια είναι το αποτέλεσμα περισσότερης μελανίνης στο σώμα από τα ανοιχτόχρωμα μάτια που έχουν λιγότερη μελανίνη. Είστε ευχάριστοι, καθησυχαστικοί και οι άνθρωποι σας κοιτάζουν με εμπιστοσύνη.
Το πανεπιστήμιο The Charles University στην Πράγα περιγράφει τους ανθρώπους με καφετιά μάτια ότι γενικά είναι πιστοί, με σεβασμό και ευγενικοί άνθρωποι αν και σίγουρα όχι υποτακτικοί.
Διαφωνείτε με αυτά; Πιστεύετε πως είστε ένα εύκολα ευέξαπτο άτομο; Ίσως να μην κοιμάστε καλά!
Μια μελέτη στο έγκυρο περιοδικό Chronobiology International αποκάλυψε πως οι άνθρωποι με καφετιά μάτια κοιμούνται δυο ώρες λιγότερο από αυτούς που έχουν μάτια με ανοιχτό χρώμα. Οι άνθρωποι με καφετιά μάτια κοιμούνται άσχημα και δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί.

Πράσινα Μάτια

Εάν έχετε πράσινα μάτια, σας συγχαίρω. Φαίνεται πως οι περισσότεροι άνθρωποι σας θεωρούν σαγηνευτικούς, σέξι και μυστηριώδεις.
Μελέτη από το Impulse Corporation in Los Angeles, ασχολήθηκε με τους ανθρώπους και την επιρροή που έχουν πάνω τους τα διάφορα χρώματα των ματιών. Οι άνθρωποι με τα πράσινα μάτια περιγράφονται σαν ‘σέξι΄. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα άνθρωποι είπαν πως αν θα άλλαζαν το χρώμα των ματιών τους θα τα ήθελαν πράσινα.
Τα πράσινα μάτια έχουν ισορροπημένη την μελανίνη που τα κάνει να είναι ευχάριστα και επιβλητικά όπως τα καφέ μάτια, αλλά επίσης δυνατά και προσεχτικά όπως τα μπλε μάτια.
Ο Doctor Hamadi Kallel, χειρούργος οφθαλμίατρος, έχει μελετήσει πολλές από τις έρευνες σχετικές με το χρώμα των ματιών και λέει ότι οι άνθρωποι με πράσινα μάτια ‘έχουν έναν αέρα μυστηρίου και μια ήσυχη αυτάρκεια. Συχνά είναι απρόβλεπτοι αλλά αργούν να θυμώσουν. Είναι αυθεντικοί, δημιουργικοί και τα καταφέρνουν καλά υπό πίεση.

ΠΗΓΗ

truelife.gr

 

 

Διαβάστηκε 8836 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.