Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 18:41

Δημήτρης Δήμας «Βλέμματα στον χρόνο» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η δεύτερη ατομική έκθεση του Δημήτρη Δήμα παρουσιάστηκε στη «Διέξοδο» και ετοιμάζεται να «ταξιδέψει» σε Ναύπακτο και Πάτρα!

Η νέα εικαστική δουλειά του Δημήτρη Δήμα, περιλαμβάνει ένα σύνολο έργων, διαφόρων διαστάσεων και κατατάσσεται στην ανθρωποκεντρική ζωγραφική. Αφορά 28 πορτρέτα γυναικών ζωγραφισμένα σε ξύλινες επιφάνειες. Χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη και δύσκολη εικαστική γραφή, λόγω της μη επίπεδης επιφάνειας των ξύλων.

Η 2η ατομική έκθεση του Δημήτρη Δήμα είναι αποτέλεσμα 3 χρόνων δουλειάς στο εργαστήρι. Όλες οι ξύλινες επιφάνειες που διαφυλάχτηκαν χρόνια τώρα (ταμπλάδες από νεοκλασικά σπίτια του Αγρινίου, μπαούλα του Μεσολογγίου, πόρτες και παράθυρα κ.α.) αποτελούν τον «γνήσιο καμβά» των έργων.

Το θετικότατο αντίκτυπο της έκθεσης φαίνεται από την επισημότητα στην «Διέξοδο», όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές, όπου κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση επισκέπτονται την έκθεση τουλάχιστον 25 άτομα!

Ο Δημήτρης Δήμας δήλωσε στη «Σ» πως αποτυπώνει μια διαδρομή στο χρόνο μέσα από το βλέμμα της γυναίκας σε διάφορες χρονικές περιόδους. Από την παιδική ηλικία και το παιδικό βλέμμα, στην εφηβεία, την ενηλικίωση μέχρι και το βλέμμα της γυναίκας στην τρίτη ηλικία.

«Ζωγραφίζω από μικρός. Η ζωγραφική είναι μια μοναχική διαδικασία και σημασία έχει να βρίσκω το κατάλληλο περιβάλλον και την ψυχική ηρεμία που χρειάζεσαι για να ζωγραφίσεις. Σημασία έχει η σκληρή δουλειά, η δημιουργία και η έμπνευση, όπως επίσης και η σωστή αποτύπωση των συναισθημάτων».

Παράλληλα η επιτυχία της έκθεσης και το καλό αποτέλεσμα της δουλειάς του κ. Δήμα «ταξίδεψε» γρήγορα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και την Δυτική Ελλάδα, καθώς η έκθεσή του είναι έτοιμη να «ταξιδέψει» σε Ναύπακτο και Πάτρα! 

«Ο καθένας βλέπει σε κάθε πορτρέτο μου κάτι διαφορετικό που εγώ δεν είχα φανταστεί όταν θα το ζωγράφιζα. Αρκετοί μου μετέφεραν ότι τους θύμισε αγαπημένα πρόσωπα. Είναι τιμή μου που η πρώτη επίσημη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και της «Διεξόδου» γίνεται μέσα από την έκθεσή μου».

Μπροστά σε κάποια πορτρέτα του κ. Δήμα εκτυλίσσεται ένα θεατρικό δρώμενο και μέσα από τη συνεργασία αυτή επετεύχθη το «πάντρεμα» της ζωγραφικής με το θέατρο, κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή!

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

dimas6

dimas3

dimas2

dimas1

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1253 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.