Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:08 πμ
 
wm small
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 18:17

«Λίφτινγκ» σε αποθήκες Παπαπέτρου και Αρχαιολογικό Μουσείο – Δηλώσεις Παπαναστασίου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορεί το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων, κατά τις ομιλίες των Υπουργών της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο να περιστράφηκε γύρω από θέματα υποδομών και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όμως υπήρξαν ανακοινώσεις μείζονος σημασίας για άλλους τομείς που μάλλον πέρασαν στα… ψιλά.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, κατά την ομιλία της προέβει σε δύο άκρως σημαντικές ανακοινώσεις για «ζωτικής» σημασίας ζητήματα της πόλης του Αγρινίου που μας έχουν απασχολήσει έντονα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πρώτον, η κ. Κονιόρδου, γνωστοποίησε την υπογραφή, προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αγρινίου για τη σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση των παλαιών αποθηκών Παπαπέτρου και τη δημιουργία Διαχρονικού Μουσείου! Το θέμα μάλιστα, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και αντιπαράθεσης στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ήταν επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασης των αποθηκών Παπαπέτρου. Είναι μία σημαντική εξέλιξη και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουμε εξελίξεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ».

Δεύτερον, η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε, ότι όσον αφορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου η Εφορεία έχει υποβάλλει στο Πρόγραμμα Δράσης 2018 τη σύνταξη μουσειολογικής – μουσειογραφικής μελέτης για την επανέκθεση του μουσείου. Η υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος επανέκθεσης της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου προγραμματίζεται να γίνει στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 300.000,00€.

«Είναι σίγουρα μία σημαντική εξέλιξη για το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης μας και παράλληλα έρχεται να διαψεύσει κάποιους που τις προηγούμενες ημέρες έκαναν λόγο για λουκέτο και μεταφορά των εκθεμάτων» σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και προγραμματική σύμβαση, για την αποκατάσταση του θεάτρου Αρχαίας Στράτου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Δήμαρχος Αγρινίου, αναμένεται να προβεί σε αναλυτική ενημέρωση για όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου. Ζητούμενο βέβαια για τον κ. Παπαναστασίου είναι η υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1033 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.