Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:49 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 18:16

85 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Θέρμου με θέμα: «Διαχείριση και ανάδειξη του πολιτισμικού περιβάλλοντος-Σύγχρονες προσεγγίσεις- Αειφορία» για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου του 2018 σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», άξονας προτεραιότητας 6, στις Περιφέρειες ΛΑΠ, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων και γνώσεων για την υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού προγράμματος στην τάξη τόσο σε θεσμικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Το σεμινάριο επίσης στόχευε:
• στην παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα τη φετινή χρονιά ή προτίθενται να υλοποιήσουν στο μέλλον.
• στην αειφορική προσέγγιση των μνημείων ως μέρος της σύγχρονης ζωής.
• στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την κοινωνική καινοτομία.

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν συνολικά 85 εκπαιδευτικοί των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Άρτας, Λευκάδας και Ευρυτανίας.

«Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Θέρμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του Σεμιναρίου.
Δεσμευόμαστε για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς, τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς στα πλαίσια της αειφορικής ανάπτυξης του τόπου μας» αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου.

kpe-thermou-diimero-seminario (2)

kpe-thermou-diimero-seminario (3)

kpe-thermou-diimero-seminario (4)

kpe-thermou-diimero-seminario (5)

kpe-thermou-diimero-seminario (6)

kpe-thermou-diimero-seminario (7)

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1069 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.