Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:28 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 18:12

Νέοι Αγρότες: Άμεσα η πληρωμή στους εν δυνάμει-Τι θα γίνει με τους επιλαχόντες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοινώσεις για τους νέους αγρότες της Δυτικής Ελλάδος, …που δεν τερματίζουν την αγωνία των επιλαχόντων.

Στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών αναφέρθηκε από την Πάτρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την ομιλία του στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, επισημαίνοντας το τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά και τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει γύρω από την απορρόφηση του συνόλου των δικαιούχων στο πρόγραμμα,

Στην ομιλία του ο υπουργός υπενθύμισε ότι στη Δυτική Ελλάδα έχουν κατανεμηθεί για ένταξη 24,7 εκ. ευρώ, υποβλήθηκαν 1821 αιτήσεις στήριξης και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προέκυψαν 1211 δικαιούχοι, 43 εν δυνάμει δικαιούχοι, 426 επιλαχόντες και 141 απορριπτόμενοι.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, οι εν δυνάμει θα πληρωθούν άμεσα.

“Επίσης άμεσα θα υπάρξει νέα πρόσκληση για τις Περιφέρειες που δεν απορρόφησαν τις πιστώσεις τους και ταυτόχρονα για τους επιλαχόντες των άλλων περιοχών με πιστώσεις το ποσό που είχαμε κρατήσει ως υπερδέσμευση. Ασφαλώς και δεν θα καλυφθούν όλοι”, επεσήμανε ωστόσο ο Υπουργός.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε για αναζήτηση τρόπων ώστε να κρατηθούν αυτοί οι νέοι αγρότες, καταλήγοντας ότι “με την ολοκλήρωση και αυτής της προκήρυξης θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα”.

Ωστόσο, σύμφωνα και με τα όσα ο ίδιος έχει αναφέρει σε προηγούμενες δηλώσεις του, η προσπάθεια αφορά στο 50% των επιλαχόντων.

 

Διαβάστηκε 2049 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία