Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  9:50 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 19:17

Αχτσιόγλου: Ιδρύεται Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ο σχεδιασμός ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης φέρει ως προϋπόθεση την αξιοπρεπή εργασία», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην Πάτρα, στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα. «Σε αυτό το πεδίο», σημείωσε, «έχουμε ορίσει δύο βασικές προτεραιότητες. Η πρώτη αφορά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων οι οποίες είχαν ανασταλεί την περίοδο της κρίσης. Το αποτέλεσμα μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης ήταν η νομοθέτηση για την επαναφορά, τον Αύγουστο του 2018, των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης».«Η δεύτερη», πρόσθεσε, «είναι να καταστήσουμε την αόρατη εργασία, ορατή. Γι’ αυτό κομβική προτεραιότητα για το Υπουργείο Εργασίας αποτελεί η καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας».

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την περίπτωση της Μανωλάδας και την καταδίκη της χώρας μας για μια σειρά από εσκεμμένες και συνειδητές παραλείψεις. Το 2018 θα αποτελέσει την εναρκτήρια χρονιά για τη διεξαγωγή ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας και στον αγροτικό χώρο. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε περιπτώσεις Μανωλάδας», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.Αναφερόμενη στις δράσεις του Υπουργείου Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι:
Ιδρύεται Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στο Μεσολόγγι, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και αναγκαιότητα για την πλήρη κάλυψη της Περιφερειακής Ενότητας.
– Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατά τα έτη 2015-1017, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εργατικές διαφορές με την πλειονότητα αυτών να επιλύονται θετικά για τους εργαζόμενους και να τους καταβάλλονται δεδουλευμένες αποδοχές.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1193 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.